Naša vrijednost dolazi iznutra

Već smo naučili da nas drugi cijene točno onoliko koliko mi cijenimo same sebe. Naša vrijednost ne dolazi izvana, ne dolazi od nekog tko će nas pohvaliti, niti dolazi od nekog tko će reći da nismo dovoljno dobre.

Naša vrijednost direktan je produkt osjećaja koje mi imamo za sebe i onoliko koliko mi vrednujemo sebe. 

E, sad, nije lako cijeniti sebe kad živimo u svijetu u kojem nas ocjenjuju u školi i crvenom olovkom pocrtavaju naše greške, kad nas osuđuju najbliži, okrivljuju i govore nam otvoreno da nismo dovoljno dobre, da možemo biti bolje, da to što smo napravile nije ništa posebno, da je krivo ili da se smatra greškom.

U našem umu kad je nešto greška mi smo krive i to automatski znači kaznu. Kazna nas dalje vodi u zatvoreni krug nezadovoljstva na svim razinama. Kako sada iz te krivnje i nemoći i grešaka doći u jedno stanje iz kojeg možemo kreirati više za sebe i svoje bližnje?

Na greškama učimo

Svaka greška naša je lekcija. One su potrebne za naš razvoj. Da nemamo u životu grešaka ne bismo mogli ni rasti. Kad se trudimo izbjeći greške izbjeći ćemo i radosti. Život proveden u strahu od grešaka je na pola proživljen život. I zato prihvatimo da je svaka naša životna greška naš način učenja, naša nova lekcija i život proveden usjeni naših darova.

Pitanje je sada: Želimo li živjeti u svojim darovima ili u svojoj sjeni?

Dolazak do svojih darova i talenata nije jednostavan, ali je moguć. Do svojih darova nećemo doći kroz osuđivanje same sebe, kroz krivnju, nemoć i zadršku. Međutim, kad se prepustimo životu, našim lekcijama, nježnosti, sebi samoj mi dolazimo na put naših darova i spoznajemo svoje najdublje talente i potencijale koji samo čekaju da izađu na površinu i da ih slobodno živimo.

Duša nam šapuće gdje se oni kriju, ali ih mi ne čujemo sve dok ne utišamo sve oko sebe, dok ne uđemo u svoju nutrinu. Ovo vrijeme karantene velikoj većini došlo je kao naručeno da se više posvete sebi, svojim ritualima i svojim novim vrijednostima.

Tako je i meni ovo vrijeme pomoglo da se nađem negdje duboko sa sobom i ostvarim taj odnos još dublje, da postavim svoje nove vrijednosti za svako područje života i da počnem njegovati sebe na jedan puno dublji način. 

Odakle početi? 

Prije svega, pitajte se koliko ste, uopće, tu za sebe? Koliko njegujete svoje želje, svoje radosti, svoje strasti? Koliko vodite brigu o zdravlju, o prehrani, o odjeći koju nosite? Odražava li vaša odjeća onu osobu tko ste, zaista? Osobno sam iz svog ormara izbacila više od trećine odjeće, a kako mi se čini ići će to i dublje.

Pitajte se koliko njegujete svoje tijelo? Ovo je jako važno područje. Odavde kreće i naša vrijednost. Kad ste zadnji put namazali svoje tijelo finom kremom ili uljem? Kad ste zadnji put osjetili svoju ruku kako miluje svoju kožu dok je mažete? Ili jeste li ikad svom tijelu izrazili zahvalnost što vas nosi, što putuje s vama i što je tu za vas?

Kad osjećamo svoje tijelo, tada ga i iscjeljujemo. Ovo zahtijeva svjesniji odnos sa samom sobom, sa svojim tijelom, a donosi obilje na svim područjima života. 

Znam, nisu nas učili tome. Možda je u vašem životu došlo vrijeme da produbimo ovaj odnos sa samom sobom. I, vjerujte, kad krenete s ovim dubljim odnosom sa sobom podići će se mnoge barijere, pokrenut će se krivnja i osjećaj da to ne zaslužujete, da ste sebične i vraćat će vas natrag u osuđivanje. Nemojte ostati na tome. Pronađite vrijeme za sebe, vrijeme samo za vas i za vašu njegu.

Kupite sebi cvijeće, pripremite si omiljeni kolač, odjenite nešto lijepo, luksuzno i zavodljivo, razmazite se svilenim donjim rubljem, stavite omiljeni miris, upalite mirisnu svijeću, osvježite prostor intuitivno odabranim eteričnim uljem, pustite si omiljenu glazbu, plešite, pjevajte, pišite, uživajte u onom što volite raditi i osjetite zahvalnost za vaše cijelo biće.

Uživajte u sebi, u bezuvjetnoj ljubavi posvećenoj sebi, u nježnosti koju ste posvetili sebi i samo budite. Uživanje bez krivice i osude je ključ.

Kad je žena sretna, radosna, nježna, senzualna i kad probudi Veneru u sebi – ona ulazi stanje balansa i mira. Iz tog stanja ona generira sve što želi, ona pomiče planine svojom nježnošću, ona pokreće i svog muškarca da radi za nju.

U prirodi muškarca je da daje. U prirodi žene je da prima. Kad se otvorimo za primanje i uživanje u svojoj ženstvenosti mi volimo sebe, a ljubav prema sebi dovodi do unutarnje ljepote. Jasno je da se unutarnja ljepota vidi u onoj vanjskoj.

Kakve veze imaju senzualna energija i novac?

Vrijeme je da iscijelimo svoju krivnju, svoj stid, svoj sram i da uklonimo blokade koje se nalaze u našem drugom energetskom centru koji nas povezuje s materijalizacijom naših želja. Preko ovog centra u tijelu jednako uživamo u materijalnim vrijednostima i fizičkim zadovoljstvima kao i u osjetilnim i mentalnim vrijednostima.

Harmonija u ovom području nam stvara zadovoljstvo, plodnu kreativnost, privlačnost i izražen osjećaj vlastite vrijednosti kroz osjećaj da zaslužujemo, da smo vrijedne i da smo dovoljne. Kad postignemo ovaj prirodni unutarnji balans on se odražava na našem tijelu, u našim odnosima, u privlačenju poslova koji nas ispunjavaju, u laganoj komunikaciji s drugima, u fokusu na naš stvaralački rad i naše potencijale, a samim time i na novac koji nam tada s lakoćom pristiže.

Koliko dozvoljavamo da protječe energija u ovom dijelu tijela toliko će osoba imati sposobnost izražavanja sebe kroz emocije, kroz svoja čula i svoju seksualnu energiju.

Seksualna energija se ne odnosi samo na seksualni čin već i na naše uživanje svim osjetilima, u svemu što prožima život. U ovom dijelu tijela smještena je i energija novca koji dolazi od uživanja i obilja i centar je naše ženske moći, općenito ženskog bivanja.

Zato dozvolimo ovoj predivnoj ženskoj energiji da otvori svoju sposobnost za uživanje u našoj unutarnjoj i vanjskoj ljepoti i prepuštanju u svoja duboka zadovoljstva čime ćemo aktivirati svoje darove i u svoj život sve ono što želimo.

Izvor: www.zeneinovac.com