Žene su više vezane uz mušku energiju

Naučiti kako uravnotežiti našu žensku i mušku energiju, naš jin i jang, nije lak zadatak - posebno u današnjem društvu.

Tijekom nekoliko desetljeća ženske su se uloge promijenile u pozitivnom i negativnom smislu. U radnoj je snazi više žena nego ikad prije. Žene postaju sve neovisnije, što dovodi do prekomjernog razvoja njihove muške energije. Neke žene zakorače u svoju muškost jer su prirodno vođe, dok se druge mijenjaju kulturološkim napretkom našeg društva.

Osim što su usredotočene na procvat karijere, žene također provode puno vremena vodeći računa o svom privatnom životu. Imaju značajne uloge u svojoj karijeri i na kraju često moraju balansirati između posla, doma, obitelji i samih sebe.

Upravljanje strukturiranim privatnim životom je poput upravljanja dobro podmazanim strojem. Ova količina odgovornosti ima svoju cijenu.

Budući da žene preuzimaju više odgovornosti kod kuće i na poslu, dio njihove ženske energije je izgubljen. U konačnici imaju "kontrolu" i više su povezane sa svojom muškom energijom.

Gubitak ženske energije

Današnje super žene nisu ni svjesne da se to događa. Današnje žene plaćaju cijenu zbog povlačenja u previše različitih smjerova. Gubimo svoju žensku energiju. Ako obratimo pažnju i uravnotežimo ovaj trend, možda ćemo uspjeti transformirati ishod.

Naša ženska energija je:

 • Intuicija
 • Emocije
 • Kreativnost
 • Pozitivnost
 • Blagost
 • Životnost
 • Privlačenje
 • Primanje
 • Suosjećanje
 • Senzualnost
 • Duhovnost
 • Vodeni element
 • Povezanost s prirodom
 • Biti u skladu s ciklusima života i godišnjim dobima
 • Viđenje ljepote u stvarima

Oslobodite svoju žensku moć

Kako možemo kao žene naučiti biti umjesto raditi? Kako možemo pustiti kontrolu i dopustiti da se stvari događaju? Kako možemo uravnotežiti svoju karijeru, dom, obitelj i što je najvažnije - sebe? Kako možemo uživati u putovanju svojih iskustava, a da ne pokušamo predvidjeti krajnji rezultat? Kako se možemo predati nepoznatom? Postavimo si ova pitanja. Svoje odgovore možemo najbolje riješiti kad smo potpuno mirni.

Jednostavan znak mudrosti je da sve žene trebaju osloboditi svoju žensku moć. To je od vitalne važnosti da povratimo ravnotežu i prirodni tok naše lijepe i nevjerojatne energije.

Aktivnosti mogu uključivati, ali nisu ograničene, na ono što pomaže razvoju i poticanju ženske energije:

1. Ples. Uključite glazbu koja govori vašoj duši i njišite se u ritmu. Krećite se, skačite okolo i nemojte ostati mirni. Samo se pomaknite. Uživajte u zvuku glazbe i pjevajte ako to vaša duša želi.

2. Okružite se ljepotom. Odaberite ženstvene boje poput ružičaste, crvene ili boje breskve. Odaberite mekane tkanine i nevjerojatne mirise. Odaberite mekano cvijeće poput tratinčica i tulipana. Slušajte lijepe zvukove. Stvorite sveti prostor za sebe.

3. Uvedite slobodan dan - da, dan bez planova – gdje samo tečete i vidite kamo će vas dan odvesti. Budite spontani.

4. Vježbajte bilo koji stil joge u bilo koje doba dana. Počastite svoje tijelo istezanjem i otpuštanjem napetosti. Ostavite svoje brige na strunjači.

5. Njegujte svoju kreativnost izradom nečega, slikanjem, vrtlarenjem, uređenjem doma, umjetnošću, modom, heklanjem, pletenjem, šivanjem, pisanjem ili kuhanjem.

6. Učite o sebi tako što ćete biti senzualni. Napravite si toplu kupku s morskom soli i eteričnim uljima. Zapalite svoju omiljenu mirisnu svijeću i slušajte tihu glazbu. Čitajte knjigu dok se opuštate i uživate u sadašnjem trenutku. Učinite bilo što što stimulira svih pet osjetila.

7. Stvorite intimni trenutak sa suprugom, partnerom ili sami.

8. Pišite dnevnik o tome što za vas znači biti ženstven.

Kada prigrlimo i njegujemo svoju žensku energiju, privlačimo uspješne i nevjerojatne ljude. Naši osobni i profesionalni odnosi također će biti zdravi.

Možemo se otvoriti protoku ženske energije bez žurbe ili stresa pokušavajući učiniti da se stvari dogode. Stoga se zapitajte: "Gdje ste najviše blokirani?" Što ćete učiniti da otkrijete svoju žensku energiju?

Izvor: elephantjournal.com