Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razmišljajte izvan okvira: Ako znate kako ostvariti svoj cilj, to nije 'dobar' cilj!

Većina bi rekla da si postavljamo ciljeve da zaradimo više novca, dobijemo šefovsko mjesto... - da napredujemo u životu. No, Bob Proctor, autor najprodavanijeg štiva za samopomoć, kaže da bismo trebali postavljati ciljeve iz jednog ...

 planer, ciljevi Izvor: Giulia Bertelli/Unsplash

Kako ciljevi mogu poći po zlu

Ako postavite ciljeve za koje znate - ili mislite da znate - kako ih postići, nikada nećete morati mijenjati svoje navike ili se naprezati da biste ih postigli. Morate se potruditi malo više ili duže dok ne postignete svoj cilj.

Međutim, živjeti život postižući male ili razumne ciljeve nije zadovoljavajuće.

Slušajte, vi ste Božji najviši oblik stvaranja. Nemate pojma za što ste sposobni. Mogli biste otići na Mjesec ako biste imali volje to učiniti.

Pa, zašto se ograničiti na zadržavanje blizu mjesta na kojem jeste i postizanje sličnih rezultata kad možete postaviti cilj koji će vam pomoći da izrastete u sve ono što je Bog htio da budete?

Trčite brže, skočite više

Prirodno je željeti više i veće. Mi smo duhovna bića, a duh uvijek traži izražavanje i širenje. Bilo da želite imati bolje, imati više, trčati brže ili skočiti više, možete.

Međutim, ako želite napraviti uzbudljivu promjenu u svom životu, morat ćete se više iznijeti na površinu. A to će zahtijevati da promijenite neke svoje navike i obrasce.

Promjena navika, međutim, nije laka stvar. Dakle, trebat će vam dobar razlog da vas motivira da se pomaknete od mjesta gdje jeste, kao što je cilj koji je toliko uvjerljiv da će vas povući naprijed. Inače ćete ostati tamo gdje jeste - gdje vam je sigurno i ugodno.

A vaš bi cilj trebao biti toliko velik da ne znate kako ćete tamo doći. Ako znate kako doći, to nije "dobar" cilj. Ne znati kako postići svoj cilj znači da ćete morati biti i učiniti nešto što nikada prije niste bili ili činili. Morat ćete upotrijebiti duhovnu moć koja teče prema vama i kroz vas da biste stvorili nešto novo.

I ovdje je ljepota iskorištavanja te moći... Ako u glavi možete držati sliku onoga što želite, u ruci možete držati ono o čemu sanjate.

Pet koraka do postavljanja pravog cilja

Korak 1: Napravite popis

Odvojite malo vremena za maštanje. Pustite mašti da luta. Što biste jako željeli biti, raditi ili imati do kraja 2021. godine? Zapišite to, pogotovo ako smatrate da je to sada izvan vašeg dosega.

Dok maštate, uopće se ne brinite o tome kako ćete postići cilj. Samo pomislite što želite i zapišite svaku stvar.

Korak 2: Odaberite onaj koji stvarno, stvarno želite

Pročitajte svoje odgovore i ocijenite svaki na ljestvici od 1 do 10, jer se odnosi na to koliko jako želite. Zatim odaberite onaj koji želite više od svega ostalog - nešto izuzetno i značajno za vas.

Imajte na umu da svrha postavljanja i postizanja ciljeva nije dobiti kuću, pokrenuti posao ili oženiti osobu iz svojih snova. Prava nagrada je osoba koja u tom procesu postanete - tko ste, što ste naučili i nove vještine koje ste razvili.

Korak 3: Zapišite svoje "zašto"

Napišite zašto želite postići cilj koji ste odabrali. Na primjer, ako vam je cilj pokrenuti vlastiti posao, razlog vam može biti da slobodno zarađujete što više ili stvaranje naslijeđa.

Korak 4: Stvorite karticu ciljeva

Većina ljudi ne postiže svoje ciljeve jer ih drže "vani" u budućnosti. Oni misle, "Bit ću sretan kad..."

Umjesto da ga stavljate u budućnost, napišite i recite svoj cilj kao jednu značajnu izjavu u sadašnjem vremenu, kao da je dobro koje želite već u vašem posjedu.

"Tako sam sretna i zahvalna što..." Dopunite rečenicu kako biste dobili karticu ciljeva spremnu za ispis.

Korak 5: Pročitajte karticu ciljeva

Kad se posvetite velikom snu i stvarno krenete za njim, vaša podsvijest donosi ideje kako bi ga ostvarila. Da bi vaša podsvijest bila fokusirana na ono što želite, nosite karticu ciljeva sa sobom cijelo vrijeme i čitajte je nekoliko puta svaki dan.

I svake večeri se zapitajte: "Što bih mogao učiniti sutra da postignem taj cilj?" Zatim zapišite svoj odgovor i postavite ga za prioritet sljedeći dan.

Razmišljajte veliko i krenite

Ne mogu vam obećati da će uspjeh odmah biti vaš ako započnete postavljati prave ciljeve. Međutim, ako u svom umu zadržite sliku onoga što želite, bit će samo pitanje vremena kada će se to očitovati.

I mogu garantirati da će vam život biti daleko zanimljiviji, ispunjeniji i ugodniji kada slijedite pravi cilj. Više se nećete plašiti ujutro ustati iz kreveta ili se pitati hoćete li imati dobar dan. Vaš će vas cilj dignuti rano ujutro, bit ćete uzbuđeni jer se bližite ka njegovom ispunjenju, a entuzijazam će vas održavati cijeli dan.

Poduzmite gornje korake da biste pronašli pravi cilj za sebe.

Najnovije