Poticaj na bolne promjene

Kada pomislimo na srodnu dušu, u našem umu se najčešće javlja scenarij romantičnih filmova. Srodna duša se povezuje s nekom savršenom dopunom, odnosno simbolizira osobu koja nam pomaže da budemo potpuni, cjeloviti. Ovo je uobičajeno mišljenje o srodnoj duši, ali i zabluda.

Srodna duša je osoba s kojom želite ostati do kraja života, ali susret s njom na početku i nije baš tako ugodan. Susret sa srodnom dušom je naša refleksija, ona je ogledalo naše duše i srca.

Ona skida naše maske i izvlači na površinu sve ono što smo potisnuli - od rana i trauma, do zaboravljenih snova i životne misije. Srodna duša nas vraća svojoj pravoj prirodi, potiče nas na pozitivnu transformaciju, ali često su velike promjene vrlo teške.

Uči nas da postanemo hrabriji, svjesniji svojih strahova i sebe. Učinit će sve što je neophodno kako bismo stekli uvid o vlastitoj istini. Možda ćete u tim trenucima misliti da vam je srceslomljeno, ali napokon ćete uspjeti pronaći put do sebe.

Dakle, srodna duša nije osoba koja vas dopunjuje, već osoba koja vas motivira i pomaže da sami budete ispunjeni, odnosno da postanete ono što želite da postanete.

Možemo postaviti srodnoj duši tisuće pitanja, ali ona nam neće dati precizne odgovore, već će nas navesti da ih sami pronađemo.

Ona može učiniti da se osjećamo slomljeno, dok nam pokazuju rane koje nosimo u sebi, a mi smo ih skrivali. Neće uvijek zacijeliti rane, ali pokazat će način na koji ih sami možemo zacijeliti.

Neće nas spasiti kada se utapamo, ali naučit će nas kako da plivamo. Naučit će nas da živimo slobodno, potpuno volimo i ispunjavamosebe.