Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO POBIJEDITI STRAH? 'Nemoj reći Bogu da imaš problem, reci problemu da imaš Boga.'

O tome kako pobijediti strah i ne dopustiti iracionalnom osjećaju da nas pokoleba

 strah Izvor: Unsplash

Postoji izreka: 'Svaka osoba iskusi strah u trenutku kada može promijeniti svoju sudbinu.' Ova vrsta straha javlja se kada ste suočeni s velikom odlukom. Važno je osloboditi se straha koji promjena nosi sa sobom. Samo tako ćete biti slobodni.

Sljedeća mudrost kaže: 'Nemoj reći Bogu da imaš problem, reci problemu da imaš Boga.' Trebamo biti spremni ubrati plodove vlastitog razmišljanja i djelovanja, no važno je u svemu tome imati optimizam i olakšati si eventualne poteškoće, piše Infopult.

Kako bismo olakšali razumijevanje emocije straha, u nastavku donosimo jednu zanimljivu priču.

Zvijer hoda šumom, lisica ide prema njoj. 'Nemaš sreće, dođi večeras kod mene, pojest ću te', kaže zvijer. Lisica je odmahnula glavom, briznula u plač i otišla se oprostiti od rodbine.

Zvijer ide dalje, a vuk trči prema njoj. 'Dođi kod mene, u utorak navečer, spremit ću te za večeru.' Vuk je kimnuo, spustio glavu i otišao svom čoporu priopćiti tužnu vijest.

Malo kasnije, zvijer je srela medvjeda. 'Prijavljujem te za srijedu. Ti ćeš biti moja večera.' Medvjed je otrčao da napiše oporuku u brlog.

Ide zec stazom, sretne ga čudovište i kaže mu: 'Dođi mi u četvrtak, ne zapravo, u petak ujutro, medvjed je velik, treba mi vremena da ga probavim. Dođi u petak ujutro pa ću te pojesti. Imaš li pitanje?'

'Zar ne možeš ti doći? Ja sam zauzet', izgovori zec.

'Ne mogu, onda ništa, prekrižit ću te sa svoje liste', odvratila je zvijer i nastavila svojim putem.

Ne dopustite da vas strah od nečega pokoleba. Kada vas strah u velikoj mjeri kontrolira, to jednostavno ne može biti dobro za vas. Opravdani strah je u redu, ali nešto više od toga nije. Shvatite da se iracionalan strah nalazi samo u vašem umu.

Izdvojeno za vas...

Tagovi

Najnovije