Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto se ženama ljutnja ne tolerira?

Kad žene ljutito nastupaju argumentirajući neki svoj stav, njihove se argumente doživljava kao manje uvjerljive, za razliku od ljutitih muškaraca, čija argumentacija u tom slučaju postaje još prihvatljivija – pokazalo je istraživanje ...

 žena ljutnja Izvor: Profimedia

Autorice istraživanja Jessica Salerno sa Sveučilišta Arizona i Liana Peter-Hagenesa Sveučilišta Illinois tvrde da žene upravo iz tog razloga imaju manje utjecaja u društveno važnim odlukama. Istraživanje provedeno na 200 studenata pokazalo je da kad muškarac ljutito iznosi svoje argumente, suprotstavljena strana često gubi samopouzdanje i vjeru u vlastitu argumentaciju.

Istovremeno, kad svoje stavove na takav, ljutiti način prezentira žena, ispitanici na suprotstavljenoj strani postaju još uvjereniji u ispravnost svojih stavova. Kad izražavaju ljutnju, žene gube podršku okoline, pokazala su i neka ranija istraživanja na istu temu, u kojima su ispitanici ljutite žene doživljavali kao „histerične“. To je najvjerojatnije razlog zbog kojeg žene ne uspijevaju u jednakom broju kao i muškarci dobivati visokopozicionirna radna mjesta.

Tagovi

Najnovije