Bon Jovi ovu je kuhinju s dušom otvorio 2011. godine sa suprugom Dorotheom kao jedan od projekata njegove humanitarne zaklade Jon Bon Jovi Soul Foundation. Na to ga je najviše motivirao podatak koji je čuo, a radi se o tome da svaki šesti čovjek u SAD-u na spavanje ide gladan.

Prvi restoran otvorio je u bivšoj tvornici auto dijelova da bi gladni stanovnici grada mogli pojesti kvalitetan obrok od tri slijeda, nikako ne jeftini fast food. Za predjelo se ovdje bira između juhe ili salate, glavno jelo sadrži meso ili ribu i na kraju, naravno, slijedi desert. Većina sastojaka jela restorana je organskog podrijetla iz vrta Jon Bon Jovi Soul Kitchen Farm.

Nakon što završe sa jelom, gosti mogu platiti koliko mogu ili pomoći osoblju u pranju posuđa, čišćenju kuhinje ili bilo kojem drugom poslu potrebnom u restoranu. Bon Joviju bilo je važno otvoriti ovakav tip restorana gdje ljudi mogu pojesti obrok i raditi za njega, a da ne budu postiđeni, kao što je to često slučaj u pučkim kuhinjama. Za sebe kaže da često pomaže u restoranu, ne miješa se puno u kuhanje (jer mu nije jača strana), ali pomaže u pranju posuđa.