UZ POMOĆ 2 TEHNIKE POVEŽITE SE SA SVOJIM UNUTARNJIM GLASOM: Kad ne znate koju odluku donijeti, poslušajte intuiciju

2 tehnike, semafor i vaga, pomažu vam čuti vlastitu intuiciju i donijeti važne životne odluke

Shutterstock

U životu se susrećemo s mnogim dilemama, trenucima kada nam je teško razabrati koja odluka je ispravna. U ovakvim situacijama možete koristiti i snagu intuicije, a tu pomažu 2 tehnike. Kada izračunate prednosti i nedostatke bilo koje opcije i zapišete ih na papir - to je najbolji pristup. Međutim, što ako imate jednako opcija za i protiv? Ili još uvijek niste sigurni što učiniti? U ovom slučaju, slušajte svoj unutarnji glas. Da biste donijeli tešku odluku na osnovu svoje intuicije, odnosno šestog čula, koristite sljedeće tehnike.

Tehnika semafor: Lezite na krevet ili sjedite, važno je da vam bude udobno. Na papiru nacrtajte semafor, tri kruga različitih boja: crveni, žuti, zeleni. Uzmite olovku. Počnite si postavljati pitanja, najprije ona najjednostavnija, na primjer: "Zovem se Ana?", "Želim li otići na odmor?", „Volim li svog partnera?" itd. Postavljajte pitanja i bez razmišljanja, odmah, bez oklijevanja, pokažite na jedan od krugova. Zatim postavite pitanje na koje želite dobiti odgovor. Moguće je da će vam intuicija na ovaj način olakšati. 

Tehnika vage: Izaberite vrijeme i mjesto kada možete biti sami da vam nitko ne smeta. Možete pustiti tihu, ugodnu glazbu ili napraviti kratke vježbe disanja, fokusirajući se na dah. Zatim podignite ruke dlanovima prema gore. Zamislite da na svakom dlanu leži jedna od opcija za rješavanje situacije. Osjetite njihovu težinu na dlanovima. Što mislite koji je teži, značajniji? U ovom trenutku ne trebate analizirati, već se samo fokusirajte na svoja emocije. Onaj dlan koji je lakši, više vam odgovara, rasterećen je, on predstavlja odluku koja vam je bliža.

Intuicija vam svakako može pomoći da u nekim trenucima svog života probudite podsvijest, izvučete iz nje svoja razmišljanja, ideje, sve ono što ste možda potisnuli, i osvijestite kako se osjećate u datoj situaciji. Također, kada ste u dilemi, ne bojte se tražiti savjet, pomoć ili podršku od bliskih ljudi.