ŽELITE LI BITI SRETNIJI OD 98% DRUGIH LJUDI? 5 stvari koje će unijeti zadovoljstvo u vaš život

Sreća je koncept koji se ne može postići ako samo pokušavamo biti sretni cijelo vrijeme

Shutterstock

Iako nam se često tako ne čini, za sreću je zaista potrebno samo malo. Ako želite usvojiti bolje navike i biti sretniji u novoj godini, pokušajte usvojiti ovih 5 savjeta uz pomoć kojih ćete biti sretniji od čak 98% drugih ljudi, piše Your Tango.

1. Prestanite tražiti sreću

Jurnjava za 'srećom' samo učvršćuje činjenicu da je niste dosegli. Ovo je jedan od najvećih paradoksa u životu i to bi mogao biti razlog zašto niste iskusili pravi osjećaj sreće. Za promjenu, prestanite je tražiti i onda ćete je tek možda doživjeti kada se budete tome najmanje nadali.

2. Pomozite drugima da uspiju

Lako je pomisliti da se ova vrsta entuzijazma ne nalazi prirodno u nama jer smo previše zauzeti pokušajima da sami uspijemo. Podupiranje i uzdizanje drugih će maknuti naglasak s vas - ako vas uspjeh drugih razveseli, a ne rastuži, korak ste bliže do sretnoga i ispunjenoga života.

3. Odbijte živjeti svoj život kao žrtva

Većina nas potajno se voli osjećati kao žrtva jer nam to oduzima slobodu izbora. Zagorčavate život pripisujući drugima krivicu i postavljajući se kao netko kome su potrebni ljubav i pažnja. Osvijestite da ste vi sami zaslužni za sve što imate - uspjehe, neuspjehe, tugu, radost, dobre i loše odluke - i tek onda ćete ostvariti unutarnji mir. 

4. Pronađite nešto što vas ispunjava

Možete biti majstor svih zanata ako želite, ali nemojte dopustiti da to bude nauštrb toga da budete izvanredni u jednoj stvari. Naša je sreća usko povezana - ne s time koliko potvrda dobivamo od drugih - nego s time koliko smo korisni u društvu. Pronađite nešto što vas istinski ispunjava, a korisno je za društvo i tek ćete onda doživjeti pravo zadovoljstvo.

5. Povežite se s prirodom

U našim užurbanim i modernim životima često zaboravimo na ljekovitost prirode. Odvojite nekoliko sati tjedno ili, idealno, dnevno za boravak na svježem zraku. Možete se šetati šumom i trčati uz rijeku - odaberite mogućnost koja vam je najlakše ostvariva i uživajte u blagodatima svijeta oko nas.