Tajna vitke linije Halle Berry krije se u posebnom režimu prehrane: Ove namirnice jede za doručak, ručak i večeru

Američka glumica Halle Berry (58) oduvijek oduševljava svojom ljepotom i besprijekornom linijom koju duguje posebnom režimu prehrane i pomno odabranim namirnicama koje svakodnevno konzumira

INSTAR Images / Profimedia

Halle Berry čak i na pragu 7. desetljeća ne prestaje očaravati javnost svojom ljepotom koja kao da s godinama postaje samo sve izraženija. Osim prepoznatljivih crta lica, glumica se može pohvaliti i linijom na kojoj joj zavide puno mlađe kolegice, a svoj vitak stas duguje i posebnom planu prehrane kojega se vjerno pridržava.

Otvoreno je govorila o tome kako je ketogena dijeta dio njezine svakodnevne rutine, jer joj pomaže u održavanju zdravlja i vitke linije. Keto dijeta koja se temelji na unosu niskih ugljikohidrata i visokom unosu zdravih masti, pomaže joj u održavanju stabilne razine šećera u krvi, što je za nju osobito važno jer ima dijabetes tipa 1.

Portal Byrdie donosi pregled njezinih keto recepata koje je tijekom godina objavljivala na svom Instagram profilu, a velik dio preuzet je iz knjige Quick & Easy Ketogenic Cooking autorice Marie Emmerich. Evo što Halle jede za doruačk, ručak i večeru, kao i u kojim međuobrocima uživa.

Doručak

Ne dijeli mnogo recepata za doručak, pa je moguće da u svoju prehranu uključuje povremeni post, što navodno može ubrzati rezultate keto dijete. Iznimka je zeleni smoothie s ciklom koji je namijenjenim onima koji žele prirodno održavati zdrave razine glukoze u krvi.

Ručak 

Sastojci: miješano zeleno povrće, rezanci od tikvica, rajčice, mljevena govedina, puretina ili otkošteni pileći batci, sir, kiseli krastavci

Keto salata od svježeg miješanog zelenog povrća i rezanaca od tikvica primjer je jednog keto ručka. Na salatu se dodaje pržena mljevena puretina ili drugo meso kao izvor proteina, nekoliko cherry rajčica i kiselih krastavca. Ovaj se obrok upotpunjuje naribanim sirom, stvarajući hranjiv i uravnotežen ručak prilagođen njenom keto načinu prehrane.

Večera

Sastojci: tvrdo kuhano jaje, rajčice, krastavce, kockice cheddar sira, losos ili tuna, maslinovo ulje

Pečeni odrezak od tune ili lososa odličan su izbor za posljednji obrok. Tuna se peče na maslinovom ulju do zlatno smeđe boje, a uz nju se mogu servirati svježe kockice cheddar sira, narezani krastavci i rajčica. Uz to je odličan dodatak i tvrdo kuhano jaje, a sve se može začiniti maslinovim uljem, solju i paprom.

Međuobrok

Sastojci: pršut, rikola, rajčice, jaja, orašasti plodovi

Rolice od pršuta s rikolom odličan su međuobrok. Pršut se zamota oko svježih listova rikole i doda nekoliko cherry rajčica. Kuhana jaja i orašasti plodovi odličan su hranjiv dodatak koji donosi proteine i zdrave masti.