Zdrave navike Cameron Diaz zbog kojih izgleda bolje nego ikada: Zavidnu liniju i mladenački ten ima čak i u 50-ima

Cameron Diaz i u 52. godini izgleda bolje nego ikada, a tome svakako doprinose zdrave navike koje vjerno slijedi godinama

Shutterstock

Cameron Diaz je nevjerojatno inspirativan uzor kada je u pitanju vođenje zdravog života. Pogled na njezin Instagram profil jasno pokazuje da glumica, autorica i majka izgleda i više nego dobro u svojoj 52. godini života za što su zasigurno zaslužne navike kojih se vjerno pridržava desetljećima, navodi Eat This, Not That.

Evo zbog čega je Cameron pravi sinonim za zdrav i uravnotežen život.

1. Napisala je knjigu o dugovječnosti

Cameron Diaz ne preskače nijedan korak. Živi i diše zdrave životne navike, a čak je napisala knjigu o tome pod nazivom The Longevity Book: The Science of Aging, the Biology of Strength, and the Privilege of Time, koja je uslijedila nakon njezinog bestselera broj 1 na New York Timesu, The Body Book.

U The Longevity Book, Diaz istražuje i znanost i umjetnost starenja te nudi konkretne korake kako živjeti najbolje, najzdravije i najotpornije dok starimo.

2. Pristalica je mediteranske prehrane

Održavanje zdrave prehrane koja potiče dugovječnost prioritet je u životu ove zvijezde i njezinih knjiga. Diaz se drži mediteranske prehrane, konzumirajući proteine, cjelovite žitarice, svježe povrće i zdrave masti. Izbjegava prerađenu hranu, kasne obroke i slatkiše. Za doručak obično jede zobene pahuljice ili tost s avokadom koji voli začiniti limunom i solju.

Kada je riječ o prehrani, pridržava se pravila 80/20. Njezina koncepcija je da 80% prehrane čine zdrave namirnice, a preostalih 20% su poslastice i mali grijesi, poput cheeseburgera ili burrita s grahom. Voli kuhati i vikendom priprema domaće obroke za tjedan.

3. Vjeruje u važnost dobrog sna

Cameron Diaz drži do svog beauty sleepa, govoreći u knjizi The Body Book: "Dobar dio života provodimo spavajući - ili pokušavajući zaspati - a kvaliteta tog sna određuje naše raspoloženje i mentalnu bistrinu, ne samo sljedećeg jutra, nego i u godinama koje dolaze."

4. Pozitivna je i optimistična kada je riječ o starenju

Živite s idejom da ne starite, nego postajete bolji! Cameron Diaz prakticira ono što propovijeda, a dobar primjer su misli dr. Beccae Levy koja u njezinoj novoj knjizi navodi kako ljudi koji su pozitivno usmjereni i zadržavaju optimistične poglede na starenje fizički bolje stare.

Diaz iznosi duboke misli o starenju u knjizi The Body Book: "Mnogi od nas se boje starenja - postajemo stariji, manje pokretni, imamo manje energije i manje smo svoji. No ja na starenje gledam ovako: stariti je blagoslov i privilegija, i ako u mladosti postavimo temelje za zdrav život, godine koje dolaze mogu biti najbolje godine našeg života."

5. Suosnivačica je brenda organskog vina

Kao da Cameron Diaz ne bi mogla biti još zanimljivija, ona je suosnivačica i kreatorica brenda organskog vina Avaline Wines kojeg aktivno promovira na svom Instagramu.

Za Avaline, stvar je jednostavna: njihovo grožđe nikada nije tretirano agresivnim kemijskim pesticidima, ne koriste životinjske nusproizvode, niti dodaju boje, koncentrate ili nepotrebne šećere.