Sretni u slobodi

U svijetu u kojem nadmenost, agresija i grčevito držanje za ‘svoju istinu’ dovodi do tolikih stradanja i boli, pitamo se – možemo li uopće išta promijeniti i jesmo li samo pijuni u nekim većim psihološkim i fizički opipljivim ratovima? Kako uopće pomiriti patnju drugih s vlastitom željom za rastom i napretkom? Kako da se strah, koji nam svakodnevno ‘kuca’ na vrata, ne nastani u naša srca i umove? Kako pomoći, kako promijeniti, kako živjeti?

Ovaj broj stvarali smo u tjednima u kojem nam mogućnost rata nije bila ni u primisli pa opet, ono o čemu smo maštali i što smo stvarali i dalje tinja u našim srcima i željama. Život bez straha, život u sadašnjem trenutku, život okrenut toplini i nježnosti. Život koji ne osuđuje, život koji prihvaća različitosti i u njima pronalazi rast i zajedništvo. Život bez polarizacije na društvenim mrežama, život bez superiornih i ‘boljih’, život u kojem smo mi mi, a naš život naš. Život koji dijelimo s onima s kojima želimo i darujemo ga generacijama za koje želimo da žive u slobodi. Svojoj djeci, svojim ljubavima, svojim prijateljima, svojoj obitelji…

Izabela Vrtar.jpg
Robert Gašpert Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Teško je ovih dana sanjati bezbrižno, ali danas je sanjati, ali i djelovati važnije nego ikada. Prolaznost je svakim danom sve intenzivnija, suosjećamo s tugom i boli kojoj svjedočimo. Usmjerimo tu empatiju na dobro. Za sebe i one oko nas. Na svjesnost o našoj poziciji, na sreću kojoj smo slobodni svakoga dana svjedočiti. Posvećujem toj želji stih svog oca Tomislava i podsjetnik na ono što je važno. Budite mi dobro, budite sretni u slobodi…

U vremenu što prošlo je
čuvali smo nju
i čuvat ćemo zauvijek
sretnu slobodnu.

U novom broju Sense čitajte:

Sadašnji trenutak: Odahnuti, zrelo se odmaknuti od stvari, ljudi i događaja kako bismo proniknuli u našu istinsku stvarnost – zadaća je svakoga od nas.

sadašnji trenutak.jpg
Sensa 

Majčina rana: Jeste li ikada osvijestili kako traume i emocionalne rane naših predaka utječu na nas?

odnosi.jpg
Sensa 

Procvjetajte poput lotosa: Otkrijte duboko simboličko značenje joga položaja lotosa koje nas hrabri na putu osobnog razvoja.

lotos.jpg
Sensa 

Novi broj Sense prelistajte ovdje.

naslovna 171.jpg
Sensa