Tko želim biti sutra?

Kaže se da je dobar plan pola obavljenog posla. Ako smo svjesni koliko je on važan, organiziramo svoj posao, dom, brigu o djeci, hobije oko činjenice da nam struktura donosi sigurnost i podsjetnik kada i na koji način nešto treba učiniti. Više-manje jasne su nam postavke „dobrog plana“. No što je s velikim planom života, širom slikom u kojoj, osim svakodnevice, stanuju i naše ostvarene želje i potrebe? Jeste li ga ikada napravili, formirali jasnu viziju onoga što želite biti, kako se želite osjećati i gdje želite biti u budućnosti? Sliku koja pulsira vašom vizijom onoga što želite živjeti? Nova priča za novu osobu kakva možda već sada jeste?

Nedavno sam naišla na zanimljiv savjet: „Izbacite iz života osobe koje se ne mire s time da niste ostali 'zamrznuti' u vremenu“. To su one koje ne žele prihvatiti da imate druge potrebe, druge vizije onoga što želite, drugačije snove, drugačije izvore zadovoljstva i strasti nego nekada; da su vas formirale brojne oluje života, ljudi, situacije, iznenadni rezovi i dugotrajne borbe. Nazovimo to zrelošću, nazovimo to novom mudrošću, nazovimo to novom „ja“.

Izabela Vrtar
Robert Gašpert Izabela Vrtar, glavna urednica Sense

Siječanj je vrijeme kontemplacije, umirivanja i stvaranja kvalitetne podloge za neko novo sutra. Pozivam vas da iskoristite te trenutke kako biste napravili novi životni plan, usklađen s onime tko ste i tko želite biti. Ovdje nije riječ o novogodišnjim željama koje će 365 dana provesti u nekoj od ladica i izblijedjeti u zaboravu. Ovdje je riječ o otkrivanju vašeg „tko“, „zašto“ i „kako“, o proaktivnom sklapanju kockica koje napokon sjedaju na svoje mjesto. Predlažem vam da promjenu započnete uz kolumnu Elene Srzentić Frlete u kojoj vas očekuje popis tema i pitanja oko kojih će se „zavrtjeti“ vaš self board – iskrena slika onoga što osjećate u sebi, a sada je vrijeme da to pokažete i prema van.

Budite hrabri, budite svoji i u svemu tome igrajte se i uživajte u procesu. Sretna vam vaša 2023.!

U novom broju Sense čitajte:

MIR U NAMA, MIR SA SVIJETOM: Na emotivnoj i fizičkoj bazi ključno je isključiti nemir, svjesnost o prvim koracima prema miru ključna je za promjenu

Mir u nama.jpg
Sensa 

ANKSIZNOST: Donosimo mogućnosti umirenja iz raznih izvora, a ponajviše onog unutarnjeg 

Anksioznost.jpg
Sensa 

KINESKI HOROSKOP: Pet elemenata - drvo, vatra, zemlja, metal i voda - ciklički se smjenjuju iz godine u godinu i pružaju nam drugačiji uvid u vlastite potencijale. Otkrijte svoj znak, dominantne elemente i nove spoznaje o sebi 

Kineski horoskop.jpg
Sensa 

Novi broj Sense prelistajte ovdje.

Sensa za siječanj 2023
Sensa