U zdravom tijelu zdrav um

Na Sensa danu u Maksimiru imali smo priliku isprobati razne vježbe i meditacije kako bismo osnažili svoje tijelo i um. Tako smo u jutarnjim satima na livadi Kišobran prakticirali Dharma yogu za snažan imunitet i um pod iskusnim vodstvom Sandre Petre Pintarić. Nakon toga, uslijedio je Tai chi, drevna vještina za pokretanje unutarnje energije u koju nas je upustio Boro Ranitović. U poslijepodnevnim satima uslijedila je Theta meditacija pod vodstvom Sandre Sušanj i Siniše Boškovića za opuštanje.

Tko kaže da je fitness samo za tijelo?

Od fitness vježbi radili smo Brain fitness, vježbe koje stimuliraju mozak u kombinaciji s pilatesom Adriane Dolančić te Face fitness Mie Šoškić koja je u suradnji s Garnierom dala savjete i vježbe za lijepo i uglađeno lice.

Kreativna energija

Oni koji su se osjećali kreativno mogli su posjetiti Cvjetnu radionicu gdje su naučili kako izraditi cvjetne vijence pod vodstvom Mirele Lele Mikšić. Tu je također bila i Makrame radionica, gdje su se polaznici upoznali s makrami tehnikom pletenja u kojoj su se i sami okušali uz pomoć uputa Mateje Fanuko. 

Predavanja za osnaživanje uma i smirenje duše

Ove jeseni na Sensa danu imali smo priliku slušati sjajna predavanja gdje smo mogli primiti nova saznanja i svježu perspektivu o tome kako kvalitetno i ispunjeno življeti.

Predavanja su započela s Ana-Marijom Jagodić Rukavinom koja nam je pričala o Intimnoj povezanosti tijela i duha, gdje nas je upoznala sa svojim inovativnom Body tehnikom te nam je ukazala na njezine prednosti za zdravlje.

Nakon nje Maja Prović na svojem predavanju Miran um u stresnom okrženju, s nama je podijelila tri savjeta kako se nositi sa stresnim situacijama.

Također, o nošenju sa stresnim situacijama puno smo naučili i na predavanju Sonje Runkas Što možemo kontrolirati, a što kontrolira nas?

U lakšem prihvaćanju sebe, pomogla nam je Dubravka Fazlić u svojem predavanju Buđenje ljubavi prema sebi.

Za roditelje i djecu bila je organizirana Igra vrlina, eduCare obiteljski program, s radionicom i vježbama za djecu te s razgovorom i edukacijom za roditelje u svrhu osnaživanja te podizanja svijesti o savjesnom roditeljstvu.

Terapeutski učinci

U posljednjim satima Sensa dana imali smo priliku iscjeliti svoje tijelo i um uz pomoć Gong kupke, koju je izvela Gong majstorica Svetlana Vukić. Osim toga, iscjeljujuće učinke osjetili smo i na istoimenom predavanju Iscjeljujući dodir, gdje smo pod vodstvom Ive Solarević Jeličić probudili naše intuitivne moći liječenja dodirom.

Također, terapeutske učinke osjetili smo i na predavanju o Esencijalnim uljima i duhovnosti, gdje nam je voditeljica Mary Novosel pokazala sve čari esencijalnih ulja te njihovog pozitivnog utjecaja na naše tijelo i um. 

Inspiracija za kraj

Na kraju dana, kao šlag na kraju, imali smo priliku odslušati sjajan razgovor o Ženskim snagama, gdje su Mia Šoškić, Mirta Fraisman Čobanov, Kristina Ercegović, pod vodstvom Izabele Vrtar podijelile svoja iskustva o vođenju sebe u poslovnom i duhovnom smislu.

Više o Sensa danu pogledajte na YouTube videu!

Sensa Najveći festival zdravlja i vitalnosti održao se i ove nedjelje, 26. rujna u prekrasnom parku Maksimir. Isprobali smo i naučili nove stvari na predavanjima i radionicama, osnažili smo tijelo i um na vježbama joge, meditacije i tai chija, kao što smo kušali nove okuse na Malom placu...Pogledajte i sami se uvjerite kako nam je lijepo bilo!