Podržavajuća energija učiteljice joge Senke Ljubić i polaznika koji biraju 'svježu energiju' kako bi rasli i razvijali, puni pansion te mirisna i koloritna kulisa otoka Lošinja – scenarij su za još jedan prekrasan Sensa Yoga Retreat. Ovog puta s naglaskom na 'čistu, svježu, novu energiju' koju s proljećem želimo uvesti u svoje misli, tijelo i život.

Evo što vas očekuje od 5. do 7. svibnja u hotelu Manora u Nerezinama na Sensa PURE ENERGY YOGA RETREATU... 

Naše tijelo, srce i um imaju u sebi nepresušan izvor vitalnosti, snage i zdravlja. No, u svakodnevnom ritmu često ne stižemo odvojiti dovoljno vremena za sebe kako bismo se obnovili. Dobar plan za to je na neko vrijeme ostaviti iza sebe svakodnevicu, brige i stres, kako bismo se obnovili na vikendu dobre energije uz pomno osmišljen program yoge, opuštanja, disanja i meditacije.

Sensa Pure Energy Yoga Retreat pomoći će nam osloboditi čistu energiju svog bića te se lakše i opuštenije suočiti sa svime što nam život donosi tijekom godine. Kad osvijestimo koliko naše tijelo može, koliko naše srce želi, a naš um žudi za novim znanjem i razumijevanjem, osjećamo kako se budimo u novoj razini vlastitih mogućnosti i povjerenja u život. Pure energy vlastitog bića na dohvat nam je ruke! I sve to u čistom okružju jedinstvenog otoka Lošinja koji će nas podržati svojom ljepotom, morem, mirisima i zvukovima čiste prirode.

Hotel Manora
Dražen Kokorić Hotel Manora

Prvog dana, u petak navečer (5. svibnja) Sensa Pure Energy Yoga Retreat otvaramo satom opuštajuće Yoga nidre koja nas oslobađa mentalnih i emotivnih napetosti, te osnažuje iscjeljujuće potencijale našeg tijela. To je sat mirnog unutrašnjeg meditativnog rada, u kojem postavljamo nove namjere osobnog razvoja. U subotu ujutro pokrećemo sve razine tijela uz tematski sat Hatha yoge – buđenje energije. Vježbanje na plaži uz more, na svježem zraku poseban je doživljaj. Sat počinjemo disanjem, zagrijavamo tijelo izvodeći Pozdrav suncu te niz tradicionalnih asana. Ugodno ćemo se iznenaditi kad osjetimo koliko toga naše tijelo može, a kako mu je potrebno dati tek malo pozornosti i truda. Tradicionalne asane svaki će polaznik moći prilagoditi svojoj razini iskustva.

U poslijepodnevnim satima na programu je Slow chakra flow - pročišćavajući niz asana koji će pokrenuti i osvježiti energiju svake pojedine čakre te osloboditi njihovu prirodnu snagu. Nakon večere uvijek zanimljiva i zabavna Joga za lice te Meditacija za dobar san.

Sensa yoga retreat na Lošinju
Dražen Kokorić 

Nedjeljno jutro dočekujemo na plaži uz Heart opening hatha, sat kojeg posebno posvećujemo energiji srca. Prije povratka osnažit ćemo se još jednim satom Meditacije kako bismo sa sobom ponijeli što više pozitivne energije - snažnu i čistu energiju svog bića!

Sensa PURE ENERGY YOGA RETREAT otvoren je za polaznike svih razina joge, okuplja sve koji žele posvetiti vrijeme sebi, svojim potrebama i razviti svoje potencijale šire i dublje te provesti nekoliko dana sa svojom pravom prirodom – daleko od svakodnevice, u prekrasnom okruženju otoka Lošinj. Program je i ovog puta pripremila i vodi učiteljica joge Senka Ljubić, koja se ističe nježnom, a snažnom energijom koja na suptilan i podržavajući način pokreće i aktivira polaznike.

senka ljubić, retreat
Robert Gašpert Senka Ljubić, učiteljica joge

PROGRAM

PETAK 5. 5. 2023.

18 h Upoznavanje polaznika s programom Sensa PURE ENERGY YOGA RETREATA. Šetnja do plaže na kojoj će se održavati satovi joge, kako bi sve u subotu bilo spremno za početak.

20:30 - 21: 30 h YOGA NIDRA
Yoga nidra je tehnika dubokog opuštanja na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini. U dubokom unutrašnjem restrukturiranju možemo otpustiti neka stara uvjerenja, blokirajuće emocije i postaviti novu namjeru svog srca i svog osobnog razvoja. Postavljenjem namjere, sankalpe, sijemo sjemenke promjene koju želimo u svom životu te osnažujemo vlastitu kreativnost i pozitivnu energiju. Yoga nidra budi iscjeljujuće sposobnosti koje imamo u sebi.
*ovisno o broju polaznika, postoji mogućnost vježbanja u dvije grupe

SUBOTA 6. 5. 2023.

8:00 - 9:30 h HATHA YOGA - BUĐENJE ENERGIJE
Sat hatha yoge počinje disanjem te potom buđenjem energije uz tradicionalni Pozdrav suncu. Niz tradicionalnih asana probudit će energiju čitavog tijela. Istežemo i osnažujemo sve dijelove tijela, one snažne kao i one zgrčene ili bolne, te im dajemo priliku da se obnove i opuste. Svaki polaznik prilagodit će intenzitet položaja svom iskustvu i mogućnostima tijela, te u svakom trenutku, ako je potrebno predahnuti. Snažan energetski učinak učvrstit ćemo završnim dubokim opuštanjem.
*vježbanje na plaži, u slučaju lošeg vremena u dvorani

SLOBODNO VRIJEME nakon doručka za plažu, kupanje, šetnju, planinarenje, vožnju biciklom ili spa.

17:00 - 18:30 SLOW CHAKRA FLOW
Yoga sat osvježavanja čakri, energetskih točaka tijela i unutrašnjeg energetskog sustava izvodi se slijedom asana kojima sustavno podižemo energiju od korijenske do krunske čakre. U sporijem ritmu, prikladnom za sve razine iskustva u jogi, tijekom vježbanja osvješćujemo dah i suptilne energije tijela. Posebnu pozornost posvetit ćemo središnjem dijelu svog tijela, energiji vatre koja se nalazi u području solarnog pleksusa, u manipura čakri, kako bismo sagorjeli sve brige, strahove i sve što blokira čistu i novu energiju našeg bića. Snažan energetski učinak učvrstit ćemo završnim dubokim opuštanjem uz vizualizaciju čakri i afirmacije, te postižemo sklad i snagu, smirenost i unutrašnji osjećaj zadovoljstva.
*vježbanje na plaži, u slučaju lošeg vremena u dvorani

20:30 h JOGA ZA LICE + MEDITACIJA za dobar san
Vježbanje joge osvježava lice, usporava nastanak bora i pomaže da na prirodan način održavamo tonus mišića lice i svjež izgled. Naučite vježbe koje možete i sami raditi kod kuće, dovoljno je nekoliko minuta dnevno. Prirodno, pristupačno i zdravo rješenje, a što ranije počnete vježbati, to ćete biti zadovoljniji svojim izgledom u zrelim godinama. Sat završavamo relaksirajućom meditacijom za bolji san!

NEDJELJA 7. 5. 2023.

8:00 - 9:30 h HEART OPENING HATHA
Sat Hatha yoge otvaramo Gayatri mantrom, te nastavljamo disanjem i nizom asana s posebnom pozornošću na srčanu čakru. Važno je pročistiti osjećaje, osvježiti energiju srca kako bismo spremno i hrabro zakoračili u nove izazove. Uz energiju srčane čakre, hatha yoga osvježava čitavo tijelo, izoštrava koncentraciju i stvara duboki unutrašnji osjećaj smirenosti. Sat završava dubokim vođenim opuštanjem.
*na plaži

11 h MEDITACIJA u vrtu uz bazen
Završetak Sensa Pure Energy Yoga Retreata i povratak kući.

REZERVACIJE I INFORMACIJE na broj +385 91 6500 713 i e-mail sensa@adriamedia.hr

UPLATA I REZERVACIJE:

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi 280 €. Članovi Sensa kluba imaju pravo na 10% popusta (252 €).
Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 40 €.
Boravišna pristojba nije uključena u cijenu i plaća se po dolasku u hotel Manora.
Boravišna pristojba 1,59 EUR dnevno po osobi 18+, djeca 12-18 -50%
Registracija 1,30 EUR po osobi jednokratno.
Prijevoz nije uračunat u cijenu.
Ukoliko dolazite svojim prijevozom, pogledajte vozni red državne trajektne linije.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom preporučujemo dolazak busom (vozni red jednog od prijevoznika možete pogledati ovdje)
Što se javnog prijevoza po otoku tiče, npr. od Nerezina do Malog Lošinja ima autobusna linija s par vožnji na dan, vozni red je dostupan ovdje.

Ponuda još uključuje:

  • korištenje finske saune (jedno korištenje gratis - daljnje korištenje je s 50% popusta = 7 EUR po osobi za 3h)
  • neograničeno kupanje u grijanom unutarnjem bazenu (vodena masaža, slap, dječji bazen)
  • neograničeno korištenje hotelskog fitness centra (9-21 h)
  • besplatan parking u sklopu hotela
  • besplatan WI-FI
  • besplatan Mountain Bike

PODACI ZA UPLATU:

Primatelj: Adria Media Zagreb d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb
Svrha: SENSA PURE ENERGY YOGA RETREAT
Poziv na broj: ASE234802
IBAN: HR 5524020061100813723
Potvrdu o uplati (možete snimiti pametnim telefonom) i osobne podatke pošaljite na mail adresu sensa@adriamedia.hr:

OSOBNI PODACI:
Ime i prezime:
Ulica i kućni broj:
Poštanski broj i mjesto:
E-mail adresa:
Mobitel / telefon:
Napomena (obavezno navesti):

*Navesti želite li dvokrevetnu sobu ili jednokrevetnu sobu (nužna nadoplata).
*Navesti jeste li početnik ili napredniji vježbač joge.
*Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u svrhu organizacije SENSA PURE ENERGY YOGA RETREATA.
*Organizator projekta SENSA PURE ENERGY YOGA RETREAT zadržava pravo izmjena u programu.
*Otkaz retreata uz povrat sredstava moguć je najviše do dva tjedna prije retreata.