Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana-Marija Jagodić Rukavina: Slijedite li svoj puls života?

Svi koji žele raditi na sebi, razumjeti polaritete muške i ženske energije i naše gibanje između tih polova mogu doći na radionicu PULS koja će se održati 25. siječnja 2018. (četvrtak) u zagrebačkom PBS centru sportske izvrsnosti ...

 Ana- Marija jagodić Rukavina Izvor: Mare Milin

Slijedite li svoj PULS ŽIVOTA?

Svakodnevna događanja, aktivnosti i ljudi koje susrećemo uvelike utječu  na našu podsvijest te na suptilan način tijekom cijeloga života oblikuju naš karakter. S vremenom se počinjemo pitati živimo li svoj život za sebe i po svojoj mjeri ili za druge i po potrebi drugih.

Oko sedme godine života počinje se javljati potreba za ponašanjem prema individualnim sklonostima, neovisno o kućnom odgoju ili volji roditelja. Djeca počinju istraživati svoju moć izbora te graditi vlastitu osobnost. To je najveći izazov za roditelje - ne nametnuti djetetu ritam i smjer života za koji oni smatraju da je ispravan, nego potaknuti dijete i pomoći mu da samostalno osluškuje i osvještava svoje podsvjesne  namjere te da mjeri svoje emotivne reakcije po unutarnjem osjećaju, a ne prema vanjskim rezultatima i postignućima.

Uz srčano bilo, zbog kojega osjetimo brzinu i intenzitet srčanih otkucaja, mi imamo još jedno “bilo”, unutrašnju pulsaciju koja kreće iz našeg drugog energetskog centra. Ono se nalazi u predjelu gdje se spajaju trtica i križna kost, u liniji maternice i prostate, a utječe na rad živaca koji inerviraju sve organe u zdjelici te na rad nadbubrežne žlijezde. Nažalost sjedenje, stres i loša probava izrazito nepovoljno djeluju na cirkulaciju i protočnost energije u ovom dijelu tijela što može dovesti do neplodnosti, depresije, seksualne impotencije, mokraćnih tegoba, straha od gubitka materijalnih vrijednosti, sebičnosti i sl.

Kako se to područje nalazi iznad korijenske čakre, postoji njihov jak međusobni utjecaj. Stoga je važno naučiti se uzemljiti tj. naučiti koristiti čistu energiju Zemlje kako bi potekla korijenskim energetskim kanalima (stopala, noge, trtica), što će uvelike pridonijeti osjećaju sigurnosti i stabilnosti, ali i oživljavanju naših potencijala za pronalaženje vlastitog ritma u životu. Time se smanjuju problemi s intimnim životom, spolnošću i dubokim nezadovoljstvom koji često nema racionalnu osnovu.

Kada živimo po “valovima” vlastite pulsacije tada “sviramo” melodiju koja savršeno rezonira sa životom oko nas. Tu pulsaciju ne možemo mjeriti prstima, niti instrumentima, ali možemo ju osjetiti po načinu kako djelujemo na životne izazove koji nam se pojavljuju u životu.

Stvaranje ravnoteže u spomenutom korijenskom području potaknut će i introspekcija. Trebamo si postavljati sljedeća pitanja: Koliko se brzo krećemo, radimo, žurimo kroz dan? Kako se manifestira naša kreativna energija u danu? Što je naš kreativni nagon? Kojeg je ritma? Kako dozvoljavamo našem libidu da se oslobađa? Najbolje je ako u svojim odgovorima možemo pronaći polaritete, tj. izraz i jin  i jang energije, dakle pasivne i aktivne energije, jer tako nastaje ljekoviti ritam.

Nije dobro zadržavati se u ekstremima, oba pola su nam potrebna kako bi naša životna pulsacija imala svoj najniži i najviši izraz. Bez tih oscilacija nema ni pulsacije. Dakle, važno je da se ne zaglavi samo u jednom ekstremu. Zadržavanje u polu jina, primjerice, značilo bi da smo neprestano spori, da odgađamo, ne dovršavamo započeto, nemamo inicijative, ostajemo začahureni i prepuštamo se vanjskim energijama da nama upravljaju. S druge strane, jang pol potaknut će nas na vatrene reakcije, izgaranje za nečim ili nekim, prebrzo djelovanje, gomilanje sadržaja u životu poput obveza, druženja i izlazaka, seksualnu glad te odgađanje odmora.

Ako razumijemo da je energija zapravo infrastruktura našeg fizičkog tijela, onda će nam biti jasnije da se odgovori na postavljena pitanja ne nalaze u potpunosti u umu. Potrebno je pokrenuti tijelo u predjelu zdjelice gdje se nalazi druga čakra. Tako ćemo pokrenuti energiju te odgovore pronaći i na ovoj razini koji će se javiti u obliku osjećaja i senzacije. Oni će nam poslužiti kao poticaj za balansiranje i očuvanje kvalitete naših života te pronalaženje vlastitoga ritma.

Ako osoba živi prema pulsu iz ovog centra, neće joj nedostajati fizičke snage ni vitalnosti, ali ni snage volje, bit će aktivna te imati za usavršavanjem i vitalnost.

O radionici

Svi koji žele raditi na sebi, razumjeti polaritete muške i ženske energije i naše gibanje između tih polova mogu doći na radionicu PULS koja će se održati 25. siječnja 2018. (četvrtak) u zagrebačkom PBS centru sportske izvrsnosti u 20 sati. Na radionici ćemo se fokusirati na jin kvalitetu pokreta, čime potičemo obnovu i akumulaciju energije. Moramo imati dovoljno akumuliranog i protočnog jina (ženske energije) jer tako osvještavamo što u našem životu postoji kao klica, dakle kao potencijal. To je preduvjet za pokretanje janga (muške energije) tj. manifestiranje našeg potencijala.

Ako želimo imati zdrave i lagane odnose s ljudima do kojih nam je stalo, najprije moramo imati zdrav odnos sami sa sobom. Zato rezervirajte svoje mjesto na ovoj praktičnoj radionici na kojoj ćete pokretom, disanjem, posebnom vibracijom glazbe na 417 Hz i masažom pokrenuti i balansirati svoju zdjelicu, u kojoj se krije energija potrebna za zdrave odnose. Radionica je prilagođena svim uzrastima te podjednako muškarcima i ženama, a vodi ju kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina uz asistenticu, instruktoricu body tehnike i zvukoterapeuta Petru Crnetić.

Više doznajte na FB: Body Healing Story ili na telefon 099 5105 240, a mjesto rezervirajte na [email protected]

Najnovije