Kada prehrani pristupamo svjesno, to se odražava i na naš izgled. Vitkost i zdrava, cjelovita jela idu ruku pod ruku. S nama otkrijte prednosti žitarica, povrća i voća, napitaka za detoksikaciju... A kad se zaželite klasičnih slastica u novom ruhu, pripremite našu čokoladnu tortu ili pitu od limuna kao nagradu za nove, zdrave prehrambene odluke koje ste donijeli.

U Fino&dobro za sve!naći ćete proljetne juhe, mesna, riblja i povrtna glavna jela, kruh, njoke i ostale recepte od domaćeg tijesta, voćne i čokoladne slastice te zdrave napitke.

Naši su recepti iz vegetarijanske, makrobiotičke, sirovojedske, ali i tradicionalne kuhinje, a ovdje vam predstavljamo recept za tradicionalni uskrsni kolač Sensina stalnog suradnika Joška Baće.

Pinca

Pomiješati pola kilograma glatkog brašna s tri-četiri žlice šećera i malom žlicom soli. U posebnu posudu uliti dvije i pol šalice toplog mlijeka u kojemu je prethodno otopljeno pola kocke kvasca, naribati koricu limuna, trećinu maslaca, dva jajeta i šaku grožđica.

Dodati prethodno izmiješano brašno, cukar i sol. Sve zajedno umijesiti i pustiti da se diže. Kad se tijesto diglo, oblikovati pletenice, kruščiće ili originalni oblik pinice, položiti u namašćeni lim i staviti u pećnicu na 170 stupnjeva.

Ako pincu radite u obliku pletenice, u vrh utaknite jaje, dekorativnosti radi. Prije nego što je stavite u pećnicu, pinicu premažite bjelanjkom kako bi dobila sjaj. Pecite 40 minuta. Poslužite toplu ili hladnu. Jednako je ukusna u oba slučaja.