Toliko toga ovisi o tome kako se povezujemo. Netko će radi drugoga zaboraviti na sebe, netko će prelaziti tuđe granice kad god može. Ljudi se osnažuju jedni na drugima ili pak, zbog nedovoljno jasnih osobnih granica, postaju jedna vrsta goriva ili predmet manipulacije i iskorištavanja. Osobne granice nam govore da imamo pravo na sebe, na svoje ‘da’ i na svoje ‘ne’. Osobne granice nam pomažu da se, osluškujući emocije i osjete koji dopiru iznutra, pobrinemo za sebe. Osobne granice nam pomažu jasno razlučiti od koga se trebamo zaštiti, a kome ćemo rado dati zagrljaj.

Na radionici Moj krug, naučit ćete, osvijestiti i osjetiti:
* što su osobne granice i zbog čega ih trebamo
* kako iskustva iz djetinjstva oblikuju naše osobne granice
* kako osobne granice utječu na količinu svakodnevne životne energije
* kako se nositi s ljudima koji nam prelaze osobne granice
* kakve sve vrste agresije postoje i kako se od njih braniti
* kako birati i održavati što harmoničnije odnose

Osobne granice su jedna vrsta membrane oko naših tijela, opna koja može biti propusna sve ono što nas podržava i inspirira, a istovremeno služiti kao zaštita od svega što nas teži oštetiti. Imati svoj krug znači imati pravo na sebe i sve ono što nas čini jedinstvenima: pravo na svoje osjećaje, svoje želje, svoje razmišljanje, pravo na svoj život.

Radionica će biti održana preko Zoom-a, u ukupnom trajanju od šest sati.
Vrijeme: subota, 22. listopada od 10 do 13 h, te od 16 do 19 h.
Cijena: 720 kn

“Radionica “Moj krug” mi je potpuno promijenila perspektivu o međuljudskim odnosima i žao mi je što to znanje nisam imala prije puno godina.” G. B.

“Radionica je nadmašila moja očekivanja jer smo u ležernoj atmosferi dobili zanimljive alate i osvijestili svoje unutarnje kočnice. Nakon radionice se lakše nosim sa situacijama koje su me ranije iscrpljivale.” D. Č.

“Divno emocionalno iskustvo. Mnoštvo odgovora na osobna pitanja i poticaj za dalji rad na sebi.” V. M.

Prijave na: www.tomicascavina.com