Svjetski dan hipertenzije važan je godišnji događaj koji se obilježava 17. svibnja, a čiji je cilj podizanje svijesti o hipertenziji ili visokom krvnom tlaku u svijetu. Značaj ovog dana leži u njegovim nastojanjima da educira pojedince o važnosti kontrole krvnog tlaka, promiče izbor zdravog načina života i potiče rano otkrivanje i upravljanje hipertenzijom. Upravo je to cilj i Medikor – OMRON kampanje ,Rukav Gore’ – potaknuti javnost o važnosti kontrole vlastitog krvnog tlaka na način da doslovno zasuču rukave i izmjere krvni tlak te poduzmu korake za prevenciju visokog krvnog tlaka. Koje su to odluke koje već danas možete donijeti za dobar krvni tlak pročitajte na Medikor Eventi.

Rukav gore
medikor 

U svibanjsku kampanju se uključilo niz ljekarni diljem Hrvatske koji su kroz različite aktivnosti i materijale nastojale naglasiti potrebu za redovitim praćenjem krvnog tlaka. Ljekarne su se uključile na način da su organizirale mjerenja krvnoga tlaka u svojim ljekarnama za svoje korisnike ili za vlastiti ljekarnički tim, te fotografirali ili snimili mjerenje krvnoga tlaka. Materijali su se zatim objavljivali na Omron Hrvatska Instagram profilu te na edukacijskoj platformi Medikor Eventi. Na taj način, ljekarne su poticali korisnike na usvajanje zdravih navika kao što su; održavanje uravnotežene prehrane, bavljenje redovitom tjelesnom aktivnošću, smanjenje unosa soli i izbjegavanje konzumacije duhana i prekomjernog konzumiranja alkohola. Sve ljekarne koje su sudjelovale u kampanji možete pogledati OVDJE.

Povodom kampanje ,Rukav Gore’ osmišljena je i digitalna brošura pod nazivom Healthy@Work s glavnim fokusom na tehnološke promjene koje uvelike utječu na naš svakodnevni život kao i na poslovne procese. Danas se sve više primjenjuju hibridni modeli poslovanja, odnosno kombiniranje rada na daljinu i onog iz ureda zbog čega je lako zanemariti svoju kondiciju i zaglaviti ispred računala. Stoga, ne zaboravite: važno je voditi računa o očuvanju vlastitog zdravlja, biti aktivan, zdravo se hraniti i brinuti o svom mentalnom zdravlju. Upravo to nudi ovaj kratki vodič u obliku digitalne brošure – nekoliko jednostavnih savjeta za stvaranje zdravog radnog okruženja kod kuće. 

undefined
medikor 

Osim vrlo uspješne kampanje, održana su i razna mjerenja krvnog tlaka za javnost. Na jednom od takvih mjerenja u Zagrebu je održan i drugi po redu Medikor Health Day. Događaj su podržali vrhunski stručnjaci iz područja zdravstva, te fitnessa i promoviranja zdravog načina života kao što su: Goran Špaleta, Borna Butijer i Iva Pavlić

Rukav gore
medikor 

Ponovimo, svjetski dan hipertenzije potiče osjećaj zajedništva i podrške među pojedincima koji žive s hipertenzijom na način da im omogućuje da preuzmu brigu o svom zdravlju, potraže odgovarajuće medicinske smjernice i povežu se s drugima koji dijele slična iskustva. Svjetski dan hipertenzije igra i ključnu ulogu u podizanju svijesti i promicanju strategija prevencije hipertenzije na globalnoj razini, naglašavajući važnost održavanja optimalne razine krvnog tlaka, usvajanja zdravog načina života i traženja pravovremene medicinske intervencije. Zajedno, kroz obrazovanje, zagovaranje i podršku zajednice, možemo raditi na zdravijem svijetu s kontroliranim krvnim tlakom za sve, uz Medikor Hrvatska i Omron kao partnera na tom putovanju. 

MHD (16).jpg
medikor 

MHD (1).jpg
medikor 

MHD (7).jpg
medikor 

MHD (18).jpg
medikor 

MHD (3).jpg
medikor