Iako se ovog proljeća u modu vraća prirodniji izgled, rijetko što će vam dati toliku dozu ženstvenosti i glamuroznog izgleda kao duge i guste trepavice.

Bilo da se spremate za glamuroznu večer ili želite dodati malo sjaja vašem svakodnevnom izgledu, umjetne trepavice će vam biti najbolji saveznik u postizanju zavodljivog pogleda, no ako ih ranije niste koristili, možda ste nesigurni oko toga kako se stavljaju.

No, ne brinite, nije previše teško, a u nastavku možete pronaći vodič u kojem ćemo vas korak po korak provesti kroz postupak lijepljenja trepavica.

1. Prilagodite veličinu trepavica

Umjetne trepavice.jpg
Shutterstock 

Prije nego se uhvatite ljepila, morate biti sigurni da vam umjetne trepavice nisu preširoke, odnosno duže od vašeg kapka. Izmjerite ih tako da ćete položiti trepavice na svoju vjeđu i provjeriti pristaju li dobro. Ako su duže od kapka, 'višak' možete jednostavno odrezati.

2. Pažljivo nanesite ljepilo

Ljepilo za umjetne trepavice
Shutterstock 

Ako samo istisnete ljepilo direktno na umjetnu trepavicu i odmah je prislonite uz vjeđu, to vjerojatno neće biti dobar potez. Make up stručnjaci preporučuju da istisnete malu količinu ljepila te da s pomoću štapića za uho nanesete tanki sloj duž umjetne trepavice da biste bili sigurni da neće previše ljepila završiti na trepavicama što će vam kasnije biti teško sakriti. Pričekajte zatim da se malo posuši, ne duže od 30 sekundi, prije nego ih počnete stavljati na kapak.

3. Zalijepite trepavice

Stavljanje umjetnih trepavica
Shutterstock 

Umjetne trepavice, a osobito kad ste na njih već stavili ljepilo, nemojte puno dirati rukama, već ih uzmite s pomoću pincete i postavite na kapak, uz lagani pritisak, što bliže vašim prirodnim trepavicama. Stručnjaci tu preporučuju da zrcalo ne stavite okomito ispred sebe, već će vam postavljanje ogledala na stol, pri čemu gledate prema dolje, zaista olakšati posao.

Nemojte zatvarati oči dok namještate umjetne trepavice jer vam to mijenja oblik oka pa vam trepavice neće biti jednako dobro namještene sa zatvorenim i otvorenim okom.

4. Prekrijte traku tušem za oči

Nanošenje tuša za oči
Shutterstock 

Jednom kad ste postavili umjetne trepavice, nemojte ih dirati, već im dajte vremena da se ljepilo prirodno osuši. Nakon toga uz pomoć tuša za oči prekrijte traku koja trepavice drži na kapku. Crtu povucite od unutarnjeg ruba oka do kraja trepavica, a želite li dramatičniji izgled, slobodno je još malo produžite.

5. Nanesite maskaru

Nanošenje maskare
Shutterstock 

Na kraju ćete nanijeti sloj ili dva maskare, što će pomoći da se umjetne trepavice bolje stope s vašim trepavicama i dati vam prirodniji izgled.

Magazin Story ovog svibnja slavi svoj 22. rođendan, a za tu smo priliku našim čitateljima pripremili razna iznenađenja. Uz brojne poklone koji vas čekaju na našim društvenim mrežama, tu su i odlični pokloni uz rođendanski broj Storyja koji od 15. 5. možete pronaći na kioscima. Samo vam magazin Story daruje Catrice trepavice i Catrice vodootpornu maskaru za obrve. 

Story_Slavi_22_1184x666.png
Story 

Umjetne trepavice

Umjetne trepavice Catrice izvor su snage, elegancije i samopouzdanja za svaku priliku. Napravljene su s pažljivo odabranim materijalima te ne pružaju samo besprijekoran izgled, već i udobnost koju zaslužujete.

Umjetne trepavice
catrice 

Svaka trepavica je pažljivo oblikovana kako bi se savršeno uklopila uz vaše prirodne trepavice što će vam dati intenzivan, ali prirodan izgled. Catrice trepavice će vam da izrazite svoju individualnost, istaknete svoju ljepotu i da budete zvijezda u svakoj prilici.

Ove ultra lagane umjetne trepavice mogu se višekratno koristiti i lako se postavljaju zahvaljujući integriranom ljepilu za trepavice. Bonus je što dolaze u ambalaži za višekratnu upotrebu, koja je idealna za skladištenje.

Maskara za obrve

Obrve su okvir lica, a budući da u Catriceu vjeruju da svaki okvir zaslužuje savršen dizan, Catrice maskara za trepavice nije samo proizvod, već alat za oblikovanje vaše individualnosti. S precizno oblikovanim četkicama i visokokvalitetnim formulama, ova maskara donosi definiciju, volumen i boju koji će vaše obrve podići na novu razinu.

Za glamurozan izgled i zavodnički pogled: 5 jednostavnih koraka za nanošenje umjetnih trepavica poput profesionalca
catrice 

Bilo da želite postići prirodan izgled ili dramatičan efekt, ova maskara za obrve omogućuje vam da to postignete bez napora. Nanesite je s lakoćom, oblikujte obrve prema svom stilu i osjetite samopouzdanje.

Za precizno oblikovane obrve s dodirom boje: gel maskara za obrve pruža savršenu količinu teksture obrvama zahvaljujući posebnoj silikonskoj četkici. Tako četkica prekriva svaku pojedinu dlačicu bojom. Formula za učvršćivanje precizno oblikuje obrve s dugotrajnim učinkom.

Ova dva odlična proizvoda i svoj primjerak novog broja magazina Story, u kojem se kriju brojne zanimljive priče, potražite na kioscima od 15. svibnja!

Za glamurozan izgled i zavodnički pogled: 5 jednostavnih koraka za nanošenje umjetnih trepavica poput profesionalca
Story