Danijela Medaković je međunarodno certificirana EFT praktičarka s desetogodišnjim iskustvo rada s individualnim klijentima i grupama, psihologinja, NLP master te međunarodno akreditirani vodič Šumske kupke (Shinrin yoku) i praktičarka Terapije prirodom.

U okviru radionice na Sensa wellbeing danu sudionike će upoznati s praktičnim tehnikama za primjenu EFT-a, tj. tapkanja u svakodnevnim situacijama.

Emocionalni stres može smanjiti prirodnu sposobnost našeg tijela da se samo iscjeljuje pa tapkanjem na vrlo nježan i holistički način potičemo prirodne procese iscjeljenja.

„Čovjek je prije svega emocionalno biće i na njegovo psihofizičko zdravlje najviše utječu emocije ‒ pohranjujemo ih u tijelu, gdje one izazivaju fizičke reakcije. Ako želimo prekinuti stresnu reakciju, promijeniti obrasce ponašanja i reagiranja, trebamo djelovati na tjelesnom nivou, gdje su stres i trauma pohranjeni“.

Danijela Medaković-2.jpg
promo 

Emotional Freedom Technique (EFT) ili na hrvatskom tehnika emocionalne slobode predstavlja metodu koja kombinira akupresurne točke s verbalnim afirmacijama kako bi se oslobodili emocionalnih blokada te potaknuli emocionalno iscjeljenje i ono čemu težimo kroz osobni rast i razvoj, a to je balans.

Ova je metoda prvenstveno namijenjena iscjeljivanju emocionalnih problema, primjerice prevladavanju strahova i fobija, osjećaja krivnje, srama, ljubomore, ljutnje i anksioznosti. Također se primjenjuje za promjenu neželjenih navika te poboljšanje raznih segmenata života.

Kroz interaktivne vježbe i demonstracije, sudionici će otkriti kako koristiti EFT za smanjenje stresa, prevladavanje strahova, jačanje samopouzdanja te postizanje dugoročne emocionalne stabilnosti.