Kao idealne lokacije za opuštanje zamišljamo ili one u kojima smo okruženi plavetnilom mora, ili one gdje nas okružuje zelenilo. A idealna metoda opuštanja za većinu je masaža. Masažni stol Gorana Klemena, pozicioniran u srcu Maksimira, na livadi Lipovo sjedište i njegova vještina masera i uglednog aromaterapeuta objedinjuje u jednu idealnu cjelinu za opuštanje oba ta segmenta. Iz tog se razloga za termine besplatne masaže, tj. akupresurnog tretmana koji se izvodi preko odjeće na masažnom stolu i traje 10-15 minuta, sudionici Sensa wellbeing dana upisuju već od jutarnjih sati kako bi osigurali svoje mjesto za tretman.

37270.jpeg
promo 

U stresnoj svakodnevnici aktiviran je simpatički dio autonomnog živčanog sustava što dovodi do napetosti i bolova u leđima, vratu, ekstremitetima, glavobolje i sl., remete se funkcije unutrašnjih organa te razvijaju psihičke napetosti, a potom i fizičke bolesti. Akupresurnom masažom umiruje se rad autonomnog (vegetativnog) živčanog sustava koji upravlja radom svih unutrašnjih organa. Dubokim opuštanjem u masaži opada štetna razina hormona stresa, poboljšava se cirkulacija, podiže se unutar-stanično skladištena energija i jača otpornost organizma.

sensa dan 2024_1200x675px.png
Sensa 

Tehnika akupresurne masaže dolazi iz tradicionalne kineske medicine, čiji je pristup holsitički i vrlo je popularna i raširena tehnika oslobađanja energetskih tokova, a kontinuiranom primjernom pomaže pri oslobađanju od raznih bolova i omogućuje učinkovito rješavanje mnogih zdravstvenih problema.