Kao mobilna tržnica lokalne i organske hrane Mali plac od 2012. godine okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Djelujući po načelu kratkog lanca opskrbe, ujedinjuje građane i male proizvođače hrane, vrtlare i sjemenare koji brinu o ljudima i okolišu kako bi svi zajedno radili na stvaranju bolje i održive budućnosti hrane.

Višnja_Džem.jpg
Mali Plac promo 

Ukazuje na važnu ulogu hrane u dobrobiti zajednice i postaje prepoznat kao nezaobilazno mjesto susreta potrošača i proizvođača hrane na kojem se promišlja od kuda dolazi naša hrana, upoznaju lica koja stoje iza nje i gradi povjerenje – u hranu koju jedemo i u ljude koji ju proizvode.

Sir 4.jpg
Mali Plac promo 

Posjetite Mali plac na Sensa wellbeing danu i iskušajte sljedeće prirodne proizvode:

  • OPG Korade (voćni sokovi hladno prešani od 100% voća; jabuka, višnja i sok od bazge, štrudla od jabuka s bobičastim voćem, štrukle od sira, džemovi)
  • Horizont sirevi (delikatesni sirevi kravlji i kozji)
  • OPG Marinko Petrović (med bagremov, cvjetni i medljikovac, granulat sikavice, čaj i ulje sikavice, konopljine sjemenke, protein i ulje od konoplje, pir, ječam, heljda, lan)
  • Arka delicija (sušeno povrće, sušeno začinsko bilje, čajevi, džemovi, rajčice u maslinovom ulju, sirup od bazge)
    Qala (prirodna kozmetika na bazi mediteranskog bilja)
  • BIBI Beeswax (omoti i vrećice za hranu od pčelinjeg voska
Mali Plac promo Posjetite Mali Plac u sklopu Sensa dana

Mali plac u svom fokusu ima hranu s izvora, kvalitetnu, lokalnu i sezonsku hranu koju su uzgojili mali proizvođači s poštovanjem prema prirodi, hranu koja nije "samo hrana", nego predstavlja snažnu vezu s našim zdravljem i okolišem, kulturom i identitetom, povijesti i budućnosti.

Samo vedro i veselimo se sunčanoj nedjelji u Maksimiru, 9. lipnja 2024. godine na Sensa wellbeing danu.