Anton Rudan (poznatiji i kao Lovac na samoniklo bilje), voditelj projekta, idejni začetnik, kuhar, fotograf, snimatelj... nakon petogodišnjeg off-road restorana, koji je kuhao, pržio i miksao diljem zemlje po svim velikim, renomiranim glazbenim festivalima, napokon se sa svojim uhodanim i vještim timom odlučio smiriti na jednom mjestu - otvaranjem restorana "Šumski Kuhar" u središtu Zagreba.
Na temelju svojeg dugogodišnjeg iskustva, niza edukacija i prvenstveno ljubavi prema samoniklom bilju te njegovom iskorištavanju u prehrambene i edukativne svrhe, Rudan i tim osmislili su, kreirali i isprobali stotine recepata koje ćete svakodnevno moći pronaći na bogatom jelovniku Šumski Kuhar Bistroa. Evo što Antun kaže o svom restoranu:
VIZIJA
Cilj i vizija restorana Šumski Kuhar je pružiti priliku gostima da se kroz našu hranu povežu s izvornim, drevnim samoniklim i ljekovitim namirnicama poteklima direktno iz prirode.
AKTIVNOSTI
Većinu biljaka za potrebe restorana beru nezaposlene žene s područja posebne državne skrbi, a koje su tokom godine završile tečaj i postale prve certificirane beračice samoniklog bilja u Hrvatskoj. Bilje se bere na netaknutim područjima, odnosno koje nikada nije bilo izloženo industrijalizaciji i prometno je nerazvijeno. Upravo u tim predjelima, nakon rata, vrlo je malen broj ljudi ostao živjeti tako da je bilje iz tog razloga vrhunski čisto i zdravo.
U restoranu pripremamo veliki broj jela i pića od konoplje koja se uzgajala od davnina na ovim prostorima, a sad se vraća na velika vrata kao svojevrsni spas domaće poljoprivrede i gospodarstva. Želja nam je ta drevna jela, koja su pripremale naše bake i prabake, približiti današnjem, modernom čovjeku.
Tu je i kopriva kao kraljica samoniklog bilja te njezina vrhunska ljekovitost koja se slavi već tisućama godina. U restoranu će se moći kušati u obliku čajeva, sokova, u pitama i juhama te naravno i u svježoj, sirovoj varijanti.
U proljetnim mjesecima očekuje nas i veliki broj raznovrsnih, sezonskih biljaka koje će postati sastavnim dijelom naših raznovrsnih recepata što za detoksikaciju, što za obnovu i revitalizaciju organizma nakon zime.
OSOBLJE
Recepte, osim samog osnivača, vlasnika, začetnika ideje, edukatora, fotografa, snimatelja, lovca na samoniklo bilje, Antona Rudana, priprema i nekoliko vrhunskih kuhara s dugogodišnjim iskustvom u pripremi zdrave hrane. Jedan od njih je i Darko Jurić, holistički orijentiran savjetnik za zdrav život i sirovu hranu, autor i raw-food chef. U restoranu će vas dočekati i ljubazno, educirano osoblje, naše šumske vile koje će vas najprije očarati svojom ljepotom, a zatim prekrasnim, raznovrsnim okusima jela i pića koja će vam servirati.
RADNO VRIJEME RESTORANA
Pon-Sub: 10 - 23 sata
Doručak: 10 - 12 sati
Ručak: 12 - 18 sati
Večera: 18 - 22 sata
Večernji program: 20 - 23 sata
Kako bismo pokazali da se u restoranu može istovremeno zabaviti te kući otići zadovoljnih osjetila, pokrenuli smo i večernji program namijenjen opuštanju te ugodnom druženju uz večeru, kvalitetnu svirku, predavanja, prezentacije i izložbe. Šumski Kuhar Bistro postat će tako vaše omiljeno mjesto za izlazak gdje ćete ponešto naučiti o zdravlju, prirodi i hrani kao ekstenziji ljubavi i prijateljstva.
MISAO VODILJA
Zdravlje je najveće bogatstvo!