Gradska kavana dobiva novo ime - Johann Franck
Franck je u suradnji s partnerima predstavio novi koncept, obogaćenu ponudu i programski sadržaj Gradske kavane koja time dobiva i novo ime - Johann Franck. Kako je i najavljeno krajem prošle godine, riječ je o jednom od strateških projekata kompanije koji je pokrenut kroz model zajedničkog zakupa s AutoZubakom.
Kao voditelj cjelokupnog projekta, Franck je s partnerima osmislio novi način rada s ciljem oživljavanja Gradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada, ali u duhu modernog vremena. Za ugostiteljski dio posla angažirani su partneri s dugogodišnjim iskustvom u ovom segmentu, a programski sadržaj vodit će provjerena ekipa koja stoji iza uspješnog kluba Pepermint na čelu s Tomom Ricovom.
Revitalizacija izvornog identiteta i statusa Gradske kavane
Novi koncept temelji se upravo na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba. Riječ je o ugodnom, toplom prostoru koji objedinjuje ponudu kavane, bistroa i lounge bara te se atraktivnim programskim sadržajem obraća urbanoj publici koja će se ovdje okupljati s prijateljima uz kavu, na brzom zalogaju tijekom radnoga dana, ali i nakon posla s kolegama na piću ili vikendom uz večeru i zabavni program.
U definiranju novog načina rada, osnovna je ideja bila stvaranje novog, prepoznatljivog, urbanog i turističkog simbola grada koji uređenjem i izložbenim primjercima svjedoči o bogatoj povijesti grada Zagreba, kulturi i značaju zagrebačkih kavana, ali i društvenom aspektu kave te tradiciji uživanja i ispijanja kave u Hrvata koja predstavlja dio kulturnog nasljeđa.
U ponudi mljevena kava za domaćinstvo te raznovrsne speciality kave iz različitih zemalja uzgoja
Johann Franck u prostoru Gradske kavane zamišljen je kao mjesto na kojem će istinski ljubitelji kave, kroz edukativne radionice, moći saznati i zanimljivosti o putu kave, od zrna iz zemalja uzgoja, pa sve do šalice crnog napitka u kojem svakodnevno uživamo kao i načinima pripreme espressa i napitaka od kave te izrade Latte Arta. Bogati i raznovrsni svijet kava bit će predstavljen i kroz ponudu jedinstvenih „speciality“ kava iz različitih „origina“ odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. Ujedno, Johann Franck bit će poseban i po tome što će gosti moći uživati i u mljevenoj kavi spremljenoj na način pripreme za domaćinstvo.
Vraćen izvorni izgled Gradske kavane Ignjata Fischera
Preuređeni prostor uspješno kombinira suvremena arhitektonska rješenja s povijesnim elementima Zagreba te unutarnjim uređenjem iz 30-ih godina prošlog stoljeća čime joj je vraćen originalni vizualni identitet koji je postavio poznati zagrebački arhitekt Ignjat Fischer. Ujedno, kroz odabrane elemente, interijer utjelovljuje tradiciju zagrebačke kavane i nasljeđe Francka kroz lik i djelo utemeljitelja kompanije Johanna Francka.
Kavana se više otvara kroz terasu koja će poslužiti kao platforma za društveni život glavnoga zagrebačkoga trga, gdje se nalazi i pozornica na kojoj će se odvijati kulturni i zabavni program koji će biti komplementaran svim događanjima koja će se odvijati na trgu i to u suradnji s TZ grada Zagreba. Uz kvalitetnu ponudu za lokalne goste, ideja je da kavana postane i atraktivna postaja za strane posjetitelje koji žele iskusiti dio zagrebačkog načina života.
Atraktivan programski sadržaj i tradicionalni zagrebački specijaliteti na novi način majstora kuhara Mate Jankovića
Johann Franck u prostoru Gradske kavane nudit će urbani zabavni i kulturni sadržaj koji će uključivati koncertne nastupe uživo, izložbe, predstavljanja knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te cabaret program koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.
Dio u prizemlju zauzima slastičarnica dok je na zadnjem katu bistro s kuhinjom poluotvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na novi način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice. Time se proširuje ponuda Gradske kavane koja je nekada imala i restoran.