Patka pala s kruške, „zekoslav“ u umaku sa štrucom od koprive ili „gljungić“ s domaćim njokima sa skutom – samo su dio ponude novog restorana Njummy u zagrebačkoj Ilici, u kojem hranu nabavljaju od domaćih uzgajivača s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a u restoran, zanimljivo je, puštaju i kućne ljubimce.
U sklopu Oris Kuće arhitekture u Zagrebu otvoren je Voncimer, restoran pod palicom chefa Marija Starmana, koji ponudu bazira na sushiju i sashimiju, no i brojnim drugim jelima sa svih strana svijeta. Posebnost ovog restorana su, međutim, i različiti dizajnerski, rijetki i vrlo skupi stolci koji su, također, došli sa svih strana svijeta, a čiji su autori svjetski poznati dizajneri i arhitekti.
Jednom mjesečno u restoranu Dubravkin put u Zagrebu održavat će se tematske večere za najviše 18 osoba, čija tema za goste ostaje tajna do samoga početka. Riječ je o pravoj maloj „priredbi“ s gotovo kazališnom scenografijom, prilagođenom glazbom, posebnom dekoracijom stola – koje goste odvode u neki posve drugi svijet. Prva tematska večer bila je posvećena Šumi Striborovoj I. B. Mažuranić, a imala je osam sljedova jela inspiriranih pričom.