Kako odabrati onu masku ili kremu koja se neće zadržati samo na površini lica nego će prodrijeti i u dublje slojeve kože? Tu je tajnu sasvim slučajno otkrio francuski dermatolog D. Coletta iz laboratorija Novexpert. Naime, nakon svake injekcije hijalurona ovaj je liječnik sačuvao malu količinu kako bi je nanio izravno na kožu pacijenta. Što je primijetio? Takav način aplikacije poboljšao je učinkovitost djelovanja injekcije na koži!

Novexpert je pretvorio njegovu praksu u istraživački projekt. Tri godine kasnije, rodio se Booster serum s hijaluronskom kiselinom i postao vodeći proizvod na bazi hijaluronske kiseline u njezi kože protiv starenja. Kao jedini proizvod koji sadrži ekvivalent od 40 injekcija hijaluronske kiseline u samo jednoj bočici, ovaj serum sadrži vjerojatno najveću koncentraciju hijaluronske kiseline (3,2% čistog HA praha) na svijetu. Usto, njegova je hijaluronska kiselina fragmentirana na četiri različite veličine kako bi prodrla u sve slojeve kože, uključujući i dermu.

No što je zapravo hijaluron i kako on djeluje? Hijaluronska kiselina je šećer koji se prirodno nalazi u našoj koži i pomaže joj da zadrži vodu kako bi koža bila hidratizirana i voluminozna. Baš kao i kolagen i elastin, količina prirodnog hijalurona u našem tijelu smanjuje se kako starimo. Srećom, postoje načini kako je stimulirati. Uz konzumaciju voća i povrća s obiljem antioksidansa, što može pomoći prevenirati upale, odnosno zadržati hijaluronsku kiselinu u koži, važno je i ono što direktno nanosimo na kožu.

Želite li odabrati najbolje, poslušajte što kažu korisnice.Više od 80 posto žena navelo je da im je koža zaglađenija i čvršća, a 93 posto žena primijetilo je trenutačni osjećaj ugode. Drugim riječima, Booster serum s hijaluronskom kiselinom popunjava i zaglađuje bore te pruža dubinsku hidrataciju svim tipovima kože, čak i osjetljivoj i masnoj, a zbog svoje prirodne i veganske formule primjeren je i za trudnice i dojilje.