Sastojci:

  • 1 šalica prosenog brašna
  • ½ šalice gheeja
  • ½ šalice šećera kokosove palme
  • ¼ šalice naribanoga kokosa
  • 2 žlice crnog sezama
  • 2 žlice kikirikija
  • 8 do 10 badema
  • ¼ žličice kardamoma u prahu

Priprema:

U širokoj tavi na laganoj vatri odvojeno popržite crni sezam, kikiriki i naribani kokos. Ostavite ih sa strane da se ohlade. Oljuštite kožicu s kikirikija. U tavi rastopite žlicu gheeja i na njemu minutu-dvije popržite bademe, pa i njih istresite na tanjur i ostavite sa strane. Zatim u tavu dodajte 2-3 žlice gheeja i proseno brašno. Pržite 15 do 20 minuta; pritom po potrebi dodajte još gheeja. Imajte na umu da će se u tavi tanjeg dna brašno brže popržiti. Često miješajte kako bi se brašno popržilo ravnomjerno. Kušajte da biste bili sigurni da nije ostalo sirovo. Dodajte popržene bademe, kikiriki, kokos i crni sezam neprestano miješajući. Umiješajte i šećer kokosove palme i kardamom u prahu te miješajte još 2 minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Dlanove premažite gheejem pa oblikujte kuglice od 3-4 žlice smjese. Ako je potrebno, dodajte još gheeja kako biste mogli oblikovati čvrst i okrugao ladoo.