220 g zelene leće, kuhane i ocijeđene
550 ml vode
6 kriški integralnoga kruha, grublje usitnjenih u mikseru (ne tako sitno kao krušne mrvice)
2 ekološka jaja
220 ml temeljca od povrća
2 žlice mljevenih oraha
1 ½ žlica zobenih pahuljica
30 g umaka od rajčice
1 žličica suhoga bosiljka
1 žlica origana
2 češnja češnjaka, zgnječena
crni papar, sol
1 žlica maslinova ulja
3 žlice krušnih mrvica
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Nauljite kalup za kruh. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke osim krušnih mrvica. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup i pecite 40 minuta. Zatim je pospite krušnim mrvicama te pecite još 10 minuta. Neka kruh prije rezanja odstoji 10 do 15 minuta.
Fitoestrogenski kruh od leće
Velika pobornica mediteranske prehrane dr. Kažinić Kreho uvijek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u popularnim trendovima prehrane koji stižu sa svih strana svijeta kad u našem podneblju već imamo najzdravije tradicijske ...
Još iz kategorije