Idealna namirnica koja potpomaže proljetnu detoksikaciju je đumbir. Njegova oštra prodorna aroma daje specifičan okus jelima azijske kuhinje, posebice onima pripremljenima u woku. Posjeduje mnoga ljekovita svojstva, pomaže kod prehlade, koristi se kao anelgetik, aromatik, afrodizijak, digestiv, osvježava kožu, jača imunitet, uravnotežuje crijevnu floru, potiče krvotok, pravi je tonik za cijeli probavni sustav.
Neizostavan je i u proljetnom čišćenju organizma jer potiče razgradnju masnih stanica. Omiljeni napitak u najpoznatijem zagrebačkom vegetarijanskom restoranu Vegehop je Ginger drink –napitak od đumbira i limuna zaslađen agavinim sirupom. Po svoju čašu ovog moćnog detoksicirajućeg napitka dođite u restoran Vegehop u Vlašku 79 ili Remtinečki gaj 2G pokraj Arene Zagreb ili ga naručite na 01/464-9400.