Sastojci za biskvit:

2 šalice polubijelog brašna

1/2 šalice instant kukuruzne krupice Demeter

1/2 šalice kukuruznog brašna

1/4 žličice praha od vanilije

2 prstohvata soli

3 žlice praška za pecivo

Tekući sastojci:

šalica sojinog mlijeka

1 dl sojinog vrhnja

1/2 šalice javorovog sirupa

1/2 šalice suncokretovog ulja

Ostali sastojci:

sojin šlag

500 dag jagoda

250 ml sojinog deserta od vanilije

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj posudi promiješajte suhe sastojke. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte tekuće sastojke. Dodajte tekuću smjesu suhoj i lagano miješajte, pazeći da se ne stvore grudice.

Gotovu smjesu izlijte u namašćeni kalup za torte, pomjera 21 cm. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki 50 minuta. Kad se ohladi, izrežite dva sloja biskvita i premažite ih desertom od vanilije, dodajte jagode narezane na ploške, a zatim šlag. Tortu premažite šlagom i ukrasite cijelim jagodama.