Sastojci za biskvit:
2 šalice polubijelog brašna
1/2 šalice instant kukuruzne krupice Demeter
1/2 šalice kukuruznog brašna
1/4 žličice praha od vanilije
2 prstohvata soli
3 žlice praška za pecivo
Tekući sastojci:
šalica sojinog mlijeka
1 dl sojinog vrhnja
1/2 šalice javorovog sirupa
1/2 šalice suncokretovog ulja
Ostali sastojci:
sojin šlag
500 dag jagoda
250 ml sojinog deserta od vanilije
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj posudi promiješajte suhe sastojke. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte tekuće sastojke. Dodajte tekuću smjesu suhoj i lagano miješajte, pazeći da se ne stvore grudice.
Gotovu smjesu izlijte u namašćeni kalup za torte, pomjera 21 cm. Pecite u pećnici na srednjoj rešetki 50 minuta. Kad se ohladi, izrežite dva sloja biskvita i premažite ih desertom od vanilije, dodajte jagode narezane na ploške, a zatim šlag. Tortu premažite šlagom i ukrasite cijelim jagodama.