Za tijesto:
2 jaja
2 šalice šećera
6 čajnih žlica cimeta
2 šalice ulja
3 šalice brašna
6 čajnih žlica praška za pecivo
prstohvat soli
4 šalice naribane mrkve
1 šalica miješanih grožđica

Za kremu od limuna ili limete:
2 žumanjka
60 g šećera
1 vanilin šećer
1 jušna žlica škrobnoga brašna (gustina)
sok i korica jednog limuna ili limete
1,5 dl mlijeka
1,5 dl slatkoga vrhnja
300 - 400 g jagoda

Priprema:
Za tijesto tucite jaja i šećer dok smjesa ne postane kremasta i svijetle boje. Dodajte preostale sastojke, osim grožđica i mrkve, te dobro izmiješajte.
U smjesu ručno umiješajte mrkvu i grožđice pa je razdijelite u dva namašćena kalupa za torte. Pecite otprilike 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Tijesto je pečeno kada nož zaboden u sredinu izađe čist.
Dok se tijesto hladi, istucite kremu od limuna ili limete te je podijelite na tri dijela. Žumanjke temeljito pjenasto izmiješajte sa šećerom i gustinom. Dodajte im sok i naribanu koricu limuna ili limete. Mlijeko zakuhajte s vanilin šećerom, oprezno umiješajte žumanjke sa šećerom i lagano kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Kremu ostavite da se ohladi. Istucite slatko vrhnje te ga postupno dodajte ohlađenoj kremi.
Prvi dio pečenog tijesta premažite jednim dijelom kreme, dodajte sloj narezanih jagoda i prekrijte s još kreme. Preko toga stavite drugi dio tijesta, pospite ga šećerom u prahu pa stavite treći dio kreme i ukrasite jestivim cvijećem.