Za 4 osobe:
50 dag seitana
1 dl sojinog umaka (za marinadu)
luk
2 žlice maslinovog ulja
5 dag polubijelog brašna
2 mrkve
2 dl temeljca
1 dl suncokretovog ulja
½ žličice slatke crvene paprike
¼ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice crnog papra
žlica umeboshi octa
2 žlice sojinog umaka
češanj češnjaka
žlica kuzu praha
½ dl vode
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 žlice sojinog vrhnja
Narežite seitan na ploške i marinirajte u 1 dl sojinog umaka. Neka odstoji najmanje 2 sata ili preko noći. Luk narežite na kockice i pirjajte dok ne postane staklast. Narežite mrkvu na kolutove i dodajte u seitan pa prelijte temeljcem. Ostavite da kuha na laganoj vatri 10-ak minuta. U međuvremenu ploške seitana uvaljajte u brašno i pecite s obje strane na suncokretovom ulju do zlatno smeđe boje. Ostavite seitan da se ocijedi na čistom papirnatom ubrusu. Seitan dodajte u luk i mrkvu pa promiješajte.
Začinite sve crvenom paprikom, muškatnim oraščićem, crnim paprom, sojinim umakom i umeboshi octom. Razmutite kuzu u hladnoj vodi i dodajte u seitan. Ugasite plamen i dodajte češnjak, peršin i sojino vrhnje. Ostavite poklopljeno nekoliko minuta.