1 šalica pirova brašna

1 šalica oštrog brašna

prstohvat himalajske soli

2 žličice praška za pecivo

2 žličice mješavine začina za kolače s bučom ili po žličicu mljevenog cimeta i đumbira

1 šalica pirea od buče (kuhane ili pečene)

4 žlice hladnoprešanog ulja neutralna okusa (suncokretovo, repičino)

5 žlica nektara od agave ili kokosa

200 ml biljnog mlijeka ili vode

2 žličice jabučnog octa

po želji 50 g sitno narezane tamne čokolade

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva; manji kalup obložite papirom za pečenje. Dobro pomiješajte obje vrste brašna sa solju pa umiješajte prašak za pecivo i začine. U većoj posudi pomiješajte pire od buče, ulje, tekuće sladilo te vodu ili biljno mlijeko i jabučni ocat. Dodajte mješavinu brašna pa brzo zamiješajte glatku smjesu. Na kraju, ako želite, umiješajte sitno narezanu čokoladu. Smjesu ulijte u kalup i pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu prije rezanja.