(za 6  –  8 porcija, mali kalupi za puding ili zdjelice volumena 1,2 –  1,6 dl)

Sastojci
480 ml (2 šalice) sojinog mlijeka
480 ml (2 šalice) sojinog ili zobenog vrhnja
120 ml (½ šalice) rižinog slada ili agavinog sirupa
4 g (1 i ½ žličica) agar-agara u prahu
 ¼ žličice bourbon vanilije u prahu

Za preljev od lješnjaka
4 žlice maslaca od lješnjaka
4 žlice rižinog slada ili agavinog sirupa
6 žlica sojinog mlijeka, ili više
 6  –  8 žličica pečenih i sjeckanih lješnjaka, za posipanje

Za voćni preljev
6 žlica sirupa od maline, višnje ili miješanog voća
½ šalice svježih malina ili drugog bobičastog voća

U lončiću pomiješajte mlijeko i vrhnje s agar-agarom i na laganoj vatri pustite da provri. Umiješajte sladilo i vaniliju pa napunite kalupe do vrha. Ostavite da se ohlade prvo na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku barem nekoliko sati. Pomiješajte sve sastojke za preljev od lješnjaka da bude kremast. Maline pomiješajte sa sirupom.

Vrhom oštrice tankog nožića lagano pogurajte kremu od ruba kalupa kako bi se rub odvojio. Na sredinu tanjura na koje ćete poslužiti panna cottu izvrnite po jedan kalup i lagano protresite. Panna cotta će se hlađenjem u kalupima vjerojatno razdvojiti u dva sloja pa se može dogoditi da vrh svake porcije bude malo proziran, što izgleda zanimljivo i ne utječe na okus.

Ako želite izbjeći razdvajanje, i inače kad sami pravite biljno mlijeko, u zagrijano mlijeko dodajte 2  –  3 g ksantan gume koja služi kao stabilizator.