Sastojci:

  • 1 velika cvjetača, 1 kg uključujući lišće
  • 1,5 žlica kokosovog ulja ili maslaca
  • 1 velika glavica luka, grubo nasjeckana
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • 1,5 litra povrtne/pileće juhe (temeljca)
  • 3 češnja češnjaka, narezana na sitne kockice
  • 1 mali palac svježeg đumbira, narezan na sitne kockice
  • 1 x 400g limenke bijelog graha, ocijeđena masa 280g
  • Sok od 1 limuna ili limete
  • Morska sol i crni papar po ukusu
  • Chilli pahuljice ili svježi nasjeckani chilli

Za seviranje:

  • Velika šaka korijandera, stabljika i lišće
  • Limunova korica limuna odozgo
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Postupak pripreme

1. Odrežite lišće. Grubo nasjeckajte velike listove, a male ostavite cijele. Pržite ih na malo ulja dok ne zazlate, začinite ih i stavite sa strane.

2. U istoj tavi na ostatku ulja popržite luk 8 minuta dok nastavljate s usitnjavanjem svega ostalog.

3. Dodajte češnjak, đumbir i čili na nekoliko minuta, dok ne omekšaju.

4. Dodajte kurkumu, cvjetove cvjetače, nasjeckanu stabljiku i juhu (temeljac), poklopite, pustite da zavrije, dodajte grah, a zatim odmah smanjite temperaturu na srednju jačinu te pustite da se kuha oko 8 minuta dok cvjetača ne omekša.

5. Juhu izblendajte u blenderu, začinite po ukusu i dodajte limunov sok, a zatim poslužite u zdjelicama i svaku ukrasite lišćem cvjetače, lišćem korijandera i koricom limuna, a zatim pokapajte maslinovim uljem.

Izvor: melissahemsley.com