Sastojci:
- 1 velika cvjetača, 1 kg uključujući lišće
- 1,5 žlica kokosovog ulja ili maslaca
- 1 velika glavica luka, grubo nasjeckana
- 1 žličica mljevene kurkume
- 1,5 litra povrtne/pileće juhe (temeljca)
- 3 češnja češnjaka, narezana na sitne kockice
- 1 mali palac svježeg đumbira, narezan na sitne kockice
- 1 x 400g limenke bijelog graha, ocijeđena masa 280g
- Sok od 1 limuna ili limete
- Morska sol i crni papar po ukusu
- Chilli pahuljice ili svježi nasjeckani chilli
Za seviranje:
- Velika šaka korijandera, stabljika i lišće
- Limunova korica limuna odozgo
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Postupak pripreme
1. Odrežite lišće. Grubo nasjeckajte velike listove, a male ostavite cijele. Pržite ih na malo ulja dok ne zazlate, začinite ih i stavite sa strane.
2. U istoj tavi na ostatku ulja popržite luk 8 minuta dok nastavljate s usitnjavanjem svega ostalog.
3. Dodajte češnjak, đumbir i čili na nekoliko minuta, dok ne omekšaju.
4. Dodajte kurkumu, cvjetove cvjetače, nasjeckanu stabljiku i juhu (temeljac), poklopite, pustite da zavrije, dodajte grah, a zatim odmah smanjite temperaturu na srednju jačinu te pustite da se kuha oko 8 minuta dok cvjetača ne omekša.
5. Juhu izblendajte u blenderu, začinite po ukusu i dodajte limunov sok, a zatim poslužite u zdjelicama i svaku ukrasite lišćem cvjetače, lišćem korijandera i koricom limuna, a zatim pokapajte maslinovim uljem.
Izvor: melissahemsley.com