Sastojci za 2 tanjura:

  • 250 g kratke tjestenine
  • 2 zucchini tikvice
  • 1 manja brokula
  • 250 g miješane salate, rikula i matovilac
  • 80 g sirovih indijskih oraščića

Za preljev od limuna:

  • 1 limun
  • 1 žlica dijon senfa
  • 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žlica bagremova meda
  • sol i papar, po ukusu

Postupak pripreme:

U zagrijanoj tavi kratko tostirajte indijske oraščiće, samo da porumene i ostavite ih da se ohlade.

Tikvice prepolovite po dužini, pa ih narežite na tanje listove. Poredajte ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, posolite i popaprite po ukusu i poprskajte s malo maslinova ulja. Stavite u pećnicu da se blago zapeku na 160 ˚C, oko 10-ak minuta.

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite višak vode i ostavite je poklopljenu sa strane. Iskoristite paru iz lonca dok se kuha tjestenina da opari brokulu, oko 5 minuta, samo toliko da omekša i odmah je prelijte hladnom vodom kako bi zadržala lijepu zelenu boju.

Za preljev: iscijedite limun, najbolje u staklenu teglicu s poklopcem, pa dodajte i ostale sastojke. Zatvorite teglicu i snažno promućkajte da se sve spoji.

U tanjure složite salatu, tjesteninu, tikvice i brokulu pa sve prelijte preljevom od limuna i pospite tostiranim indijskim oraščićima.

Više recepata autorice potražite na blogu spicesunshine.com.