(za 4 osobe)
Vrijeme pripreme: 25 minuta

SALATA
4 cikle, srednje veličine, oguljene i raščetvorene
2 crvena luka, oguljena i raščetvorena
žlica maslinovog ulja
sol i svježi mljeveni papar, po želji
4 grančice majčine dušice
200 g rikole, mlade salate i listova začinskih biljaka
2 žlice sjemenki bundeve
16 malih kuglica mozzarelle (bocconcini) ili četiri velike mozzarelle narerane na ploške

PRELJEV

4 žlice maslinovog ulja
3 žlice bijelog vinskog octa
žličica senfa od cjelovitih sjemenki gorušice
češanj češnjaka, sitno nasjeckan
sol i svježe mljeveni papar, po želji
žličica meda
naribana korica i sok 1 naranče

Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite ciklu i luk u posudu za pečenje, polijte maslinovim uljem, začinite i pokrijte s nekoliko listova majčine dušice. Pecite u pećnici 20-ak minuta dok ne omekšaju. Ostavite da se polako ohladi.
Stavite rikolu, salatu i začinsko bilje na tanjur pa dodajte ostatak sastojaka za salatu, uključujući ciklu i luk.
Pomiješajte sastojke za preljev, prelijte salatu i poslužite.