'Pomno sam kreirao ove koktele, pronalazio i kombinirao različite sastojke kako bi uistinu sadržavali samo zdrave nutrijente, a pritom bili ukusni, osvježavajući, zanimljivi i vizualno atraktivni. Naposljetku sam postigao ono što sam zamislio, a to su istinski well-being kokteli kojima sam uz to dodao dašak teatralnosti u posluživanju, kako bi gosti uživali u kompletnom doživljaju', istaknuo je na predstavljanju svojih novih koktel kreacija bar manager 1925 Lounge & Cocktail Bara hotela Esplanade, Vjenceslav Madić poznat i kao Master Kishoni.

Cilj stvaranja nove koktel liste hotela Esplanade Zagreb bio je povezati potrebu gostiju da im bezalkoholni kokteli pruže okuse, iskustvo i dojam kakak imaju i oni alkoholni, no uz važan dodatak - detoksikacijski učinak koji je Madić ostvari korištenjem vrhunskih sastojaka poput prirodnih hladno prešani sokova, bezalkoholne mediteranske destilirane aromatične vode s okusima, 'tajnim sastojcima' poput   iznimno su hranjivi za organizam jer obiluju prirodnim sokovima koji sadrže visokovrijedne nutrijente, vitamine i minerale.

A kako to izgleda u u čaši? Madićeva koktel kreacija Smoked Margarita oduševljava spojem mediteranske destilirane aromatične vode, svježeg hladno prešanog soka od nara, celera i jabuke, uz dodatak ekološkog sirupa od agave i okus bobica te sol na kraju priče u obliku efektnog dimnog oblaka koji daje posebnu aromu.

bezalkoholni koktel
Goran Jakuš Smoked Margarita

Green Bloody Mary podsjeća na izvornu inačicu ovog koktela, a sadrži zeleni tabasco umak i upravo one sastojke te vrlo hranjive namirnice koje razbuđuju organizam, poput svježeg hladno prešanog soka od mente, komorača, limuna, đumbira, celera, peršina i jabuke, bez dodatka šećera, pa koktel predstavlja pravu vitaminsku bombu idealnu za detoksikaciju. Uz dodatak efektne pjenice od ekološki proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja NAI 3.3 s Dugog otoka, ovaj koktel dobiva potpuno novu dimenziju, a poslužuje se s domaćim ručno rađenim aromatičnim slanim štapićima s crnim sezamom. 

Greeny Bloody Mary 

Metoda : Throwing + double strain
· MeMento green, 50 ml
· Paragon Timur Berry Cordial, 15 ml
· hladno prešani sok mix menta/ komorač/ limun/đumbir/celer/peršin/ jabuka, 100 ml
· zeleni tabasco umak, 2 dash
· pečeni slani grisini, 3 kom
· pjenica od mediteranskog tonika i ekstra djevičanskog maslinovog ulja Nai 3.3. (priprema se posebnom metodom)

Posluživanje:
Na porculanskoj sivoj plitici sa stalkom na kojoj je pjenica od ektra djevičanskog maslinovog ulja i tonika. S tri slana grisina i slamčicom od jabuke.

bezalkoholni koktel
Goran Jakuš Green Bloody Mary

Uz spomenute hotele, koktel karta hotela Esplanade Zagreb bogatija je i za tzv. LABV koktele. Riječ je o kreacijama sa smanjenim udjelom alkohola koji su sve veći trend u svijetu, a možete ih isprobati u art deco okruženja jednog od najljepših zagrebačkih barova.

Davor Jakuš Pogledajte raskošni doživljaj novih Esplanade koktela...