Tijesto za tacose:
400 g brašna T-850
100 g integralnog brašna
malo soli i ulja
2,5 dl mlake vode
Zamijesite tijesto i ostavite da odstoji pola sata, razvaljajte ga u krug i pecite s obje strane u suhoj tavi na laganoj vatri. Pečene tortilje prerežite na četiri jednaka dijela.
Nadjev:
150 g tempeha
150 g dimljenog tofua
tamari
mljeveni čili
Tempeh i tofu izrežite na prutiće, začinite tamarijem i mljevenim čilijem.
Punite tacose i pričvrstite ih čačkalicom pa ih kratko pržite, 1 - 2 minute, u dobro zagrijanom ulju.
Krema:
100 g kvinoje
70 g svježeg tofua
stručak mladog luka
šaka rikule
2 žlice maslinova ulja
5 - 7 zelenih maslina
4 žlice sojina vrhnja
sol, papar
Kvinoju kuhajte 15 - 20 minuta i ostavite da se ohladi. U multipraktiku izmiksajte sve ostale sastojke. Po potrebi, dodajte malo vode da smjesa postane kremasta. Dodajte kvinoju i sve zajedno dobro izmiješajte. Tacose poslužite umočene u kremu.