290 g / 2 šalice tofua / seitana / tempeha (narezanih na kockice 2 x 2 cm)
4 žličice soja sosa
1 žličica ulja po želji (najbolja su aromatična poput maslinova ili tamnog sezamova ulja)
2 žličice vode
2 žličice senfa
2 češnja češnjaka, protisnuti
1 žličica curry praha
¼ žličice kurkume
¼ žličice praha korijandra
¼ žličice praha kumina
malo brašna
1 šalica suncokretova ulja, za prženje

Pomiješajte sve sastojke za marinadu (osim brašna i ulja za prženje). Dodajte malo vode ako je pregusta. U dubljoj zdjeli kockice tofua, seitana ili tempeha prelijte marinadom, dobro promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi barem sat vremena (može i preko noći, u hladnjaku). Nakon mariniranja, svaku kockicu uvaljajte u malo brašna, protresite u dlanovima da otresete višak brašna te pržite u zagrijanom ulju dok kockice ne porumene (najbolje je pržiti u nekoliko tura i koristiti mali lončić u kojem će ulje dosezati visinu od barem tri prsta). Ocijedite na papirnatom ubrusu i poslužite kao predjelo, međuobrok, posuto po salati, kao croutone u juhama ili uz ovako pripremljene kockice napravite fini curry umak. Umjesto navedenih biljnih proteina, isto jelo možete napraviti i s kockicama piletine, uz dodatak žličice limuna u marinadu. Dobar tek!