Ostaci parenog ili kuhanog povrća za 3 osobe.

1 l povrtnog temeljca ili vode + pola gotove povrtne kocke za juhu
300 g kuhanoga miješanog povrća (mrkva, peršin, brokula, cvjetača...)
2 žlice soja-umaka (shoyu)
3 suhe shitake gljive
1,5 dl vode za namakanje gljiva
žlica sjeckanoga svježeg lista peršina ili mladog luka

Operite i namočite shitake gljive u vodi najmanje 30 minuta. Zagrijte temeljac ili vodu u koju ste stavili povrtnu kocku za juhu. Kada temeljac zakuha, dodajte namočene gljive prethodno narezane na ploškice. Dodajte i vodu od namakanja. Gljive kuhajte u temeljcu desetak minuta, a zatim dodajte kuhano povrće i shoyu umak. Kuhajte još pet minuta. Pospite peršinom ili mladim lukom. Želite li hranjiviju juhu, dodajte kuhanu tjesteninu.