Prije pečenja na roštilju, lubenicu po dužini narežite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu na ploške debljine 3 cm. Ploške lubenice lagano pospite morskom solju i ostavite da odstoje 30-ak minuta. Potom ih isperite i posušite papirnatim ubrusom. Ako već niste, jako zagrijte roštilj. Komade lubenice s obje strane nauljite (upotrijebite li maslinovo ulje, dodatno ćete obogatiti okus). Ispecite ih na roštilju, po 2-3 minute sa svake strane, odnosno dok lubenica malo ne omekša te na njoj ostanu tragovi rešetke roštilja. Ako ne roštiljate, lubenicu možete ispeći i u pećnici, pod jako zagrijanim grillom, također 2-3 minute sa svake strane.
Lubenica s roštilja
Sočna, dobro ohlađena lubenica čest je pratilac roštiljada kao osvježavajući desert – za promjenu i nju ispecite na roštilju, čime se intenzivira njena slatkoća
Još iz kategorije