15 dl pjenušca Henkell
Trocken Brut
pjenica od šparoga
Metoda: U čašu champagne flute ulijte rashlađeni pjenušac pa čašu do vrha dopunite pjenicom od šparoga. Ukrasite svježom šparogom.
Pjenica od šparoga: 50 g svježe ubranih šparoga blanširajte (nakratko prokuhajte u kipućoj vodi) kako bi omekšale. Mikserom ih sameljite dok ne dobijete pjenušavu smjesu. U drugoj posudi u hladnu vodu namočite 2 listića želatine na 10 minuta. Kad omekša, iscijedite je i stavite u posudu u kojoj ste na laganoj vatri ugrijali 50 dl šećernog sirupa.
Umiješajte želatinu i pjenicu od šparoga. Lagano miješajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko sati ili preko noći. Prilikom izrade koktela ulijte smjesu u ISI bocu za izradu šlaga, dodajte bombicu sa zrakom i dobro protresite. Pjenica je spremna za posluživanje.