NAPRAVITE KOLAČIĆE S PEKMEZOM OD JAGODA - NEKA VAM DOM MIRIŠI NA SREĆU: Recept poznate gastro blogerice 

Vani je hladno, a u kući je toplo i mirišljavo zahvaljujući finim slasticama food blogerice Maje Brekalo koja tradiciju kombinira sa zdravijim i cjelovitim sastojcima. Uživajte u njihovoj čaroliji

Maja Brekalo Recept za linzer kolačiće s pekmezom od jagoda

Odličan recept za omiljene božićne kolačiće donosi gastro blogerica Maja Brekalo. 

LINZER KOLAČIĆI S PEKMEZOM OD JAGODA

1 šalica (125 g) polubijelog pirova brašna
1/2 šalice (60 g) bademova brašna ili vrlo fino mljevenog badema
2 prstohvata soli
1/2 žličice praška za pecivo - organskog
1/2 šalice (65 g) kokosova šećera
1/2 šalice (50 g) veganskog ili običnog maslaca
cimet, vanilija
3 žlice (45 ml) hladnog mlijeka
250 g pekmeza od jagoda

Stavite sve suhe sastojke u zdjelu.
Dodajte omekšani maslac suhim sastojcima i razmrvite prstima. Dodajte mlijeko i umijesite tijesto da se poveže u kuglu. Ako je jako ljepljivo, dodajte još malo brašna. Kada oblikujete kuglu, omotajte je plastičnom folijom i stavite 20-ak minuta u hladnjak da se stisne.
Zatim pobrašnite masni papir, stavite kuglu tijesta na njega, opet pobrašnite, prekrijte drugim papirom i razvaljajte. Izrezujte oblike i pecite ih 8 minuta na 175 stupnjeva, na ventiliranom modu. Kada dobiju boju po rubovima, gotovi su. Pazite da se ne prepeku. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade.

Zagrijte pekmez na laganoj vatri, da postane više tekuć, pa će se lakše razmazivati. Premažite donju (punu) polovicu pekmezom i prekrijte drugom (s izrezanim oblikom). Pustite ih da odstoje kako bi se učvrstili. Čuvajte ih u dobro zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do mjesec dana.

Veganske i cjelovite recepte Maje Brekalo pratite na www.dhmaya.com ili na Instagram profilu @delicious_and_healthy_by_maya

Privatni album  Maja Brekalo