SRČANICA (Leonurus cardiaca)
Kada ste nervozni i napeti i najradije biste pobjegli od svih i svega, onda probajte srčanicu. Preporučuje se mamama koje se netom rodile da se izbore s anksioznošću ili ženama koje imaju veoma napete situacije na poslu ili kod kuće. Srčanica vas neće učiniti poletnim leptirićem nesvjesnim svog okruženja, već će vam pružiti stabilnost i čvrstu poziciju kako biste mogli racionalno procijeniti situaciju. Uzimajte tinkturu prema priloženoj uputi i po potrebi.

KAVA KAVA (Piper methysticum)
Stanovnici pacifičkih otoka već tisućama godina koriste korijen ove biljke za miran san. Opušta mišiće, dok um ostaje potpuno bistar. Preporučuje se za razne vrste anksioznosti - od straha od letenja do straha od konfrontacije ili nastupa. Ono što biljku čini jedinstvenom jest da vas potpuno opusti i umiri i onemogućava negativnim osjećajima poput bijesa i frustracije da pokažu svoje ružno lice. Uzimajte tinkturu prema uputama.

EKSTRAKT ZOBI (Avena sativa)
Nije zobena kaša uzalud na svim jelovnicima zdrave prehrane - ne samo što poboljšava metabolizam, daje energiju i čisti jetra, zob ima i izvrstan učinak na raspoloženje. Posebno se preporučuje ljudima kod kojih stres prouzročuje fizičke tegobe (visok tlak, sindrom osjetljivih crijeva, ubrzan rad srca). Uzimajte tinkturu prema uputama.

VALERIJANA (Valeriana officinalis)
Ljekovito djelovanje valerijane poznato su već tisućama godina. Ima izuzetno sedativno djelovanje i vrlo povoljno utječe na povratak u ravnotežu u stanjima anksioznosti. Blaga prirodna svojstva valerijane kao što je valtrat djeluju anksiolitički i hipnotički (umiruju živce, moždanu koru...). Valerijana ima poseban učinak u ublažavanju nesanica, zato što na prirodan način omogućava dobar san. Uzimajte tinkturu prema uputama.

MATIČNJAK (Melissa officinalis)
Želite li se opustiti a da ne uronite u sedativni stupor, onda je matičnjak odličan izbor. Preporučuje se ljudima koji nisu u depresiji, ali osjećaju nedostatak životne radosti i energije. Odličan je i u situacijama kada smo toliko preplavljeni emocijama i stresom da se jednostavno blokiramo. Najbolje je piti čaj od matičnjaka: šaku osušenih listova preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.