Svjesni blagotvornih utjecaja koje mačke imaju na ljude, u pakistanskoj asocijaciji Animal Care objavili su korisne informacije uz koje ćete točno znati prednosti toga što vam se maza mota oko nogu i onda kada vas to možda živcira.

Smanjuje stres

Vibracije koje se stvaraju dok mačka prede djeluju sedativno na živčani sustav ljudi. Smanjuju stres i napetost koje često osjećamo po povratku s posla.

Dijagnostika predenjem

U svijetu su liječnici sve svjesniji moći koju posjeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja, došli su do zaključka da se predenje razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čovjeka na određenu bolest. Također, postoji potvrđena studija o različitim vrstama predenja koje se razlikuju ovisno o bolesti.

Snižava tlak

Povišen krvni tlak također je stanje koje mačje predenje može regulirati. Ne kažemo da je možete koristiti umjesto lijekova, ali sigurni smo da će dobro djelovati na vas.

Jača kosti

Prema riječima svjetskih ortopeda, frekvencija 25 - 200 Hz, koju proizvodi mačka dok prede, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarkta

Prema posljednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 posto manje rizika da dožive infarkt.

Ublažava otok i infekcije

Stručnjaci također tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode ubrzava cirkulaciju, što pridonosi bržem smanjenju otoka i izbacivanju infekcije iz organizma.

Pozitivno djeluje na ligamente i mišiće

Mnogi profesionalni sportaši primijetili su nevjerojatno pozitivno djelovanje svojih ljubimaca u trenucima zamora mišića ili ozljeda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, znanstvanici su potvrdili ovu pojavu i pa mnogi fizioterapeuti preporučuju sportašima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

Pročitajte i:

Najbolji terapeuti: Što sve liječe mačke?

Za kraj, evo i video (i audio!) snimka jednog sanjivog mačka čije će vam predenje trenutno izliječiti sve boljke