8 listova rižina „papira“
1 avokado
malo limunova soka
2 mrkve
½ daikona ili vezica rotkvica
šaka listića baby špinata
5 - 6 listova kovrčavoga kelja
vezica svježeg korijandra (samo listići)
½ šalice izdanaka mungo graha
nasjeckani kikiriki, prema želji

Za umak:
4 žlice tamarija
4 žlice sezamova ulja (tamnog)
1 žlica rižina octa
1 žlica limunova soka
4 cm đumbira, naribanog
2 češnja češnjaka, zgnječena
1 prstohvat kajenskoga papra
1 žličica rižina slada ili nektara od kokosa

Najprije pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite da odstoji kako bi se proželi okusi dok pripremate ostale sastojke. Avokado očistite i narežite na tanke ploške te ih nakapajte limunovim sokom da ne potamne. Mrkvu i daikon očistite i narežite na posve tanke štapiće (najbolje je upotrijebiti poseban nožić za julienne); upotrebljavate li rotkvice, narežite ih na vrlo tanke kolutiće. Operite i dobro posušite špinat, kelj i korijandar. Posve malene listiće špinata ostavite cijele, a one veće kao i listove kelja narežite na tanke trakice.

U posudu dovoljno veliku da u nju stane list rižina „papira“ ulijte mlaku vodu te u nju stavite jedan rižin „papir“ i ostavite da omekša (pogledajte uputu na pakiranju; najčešće treba odstajati 2 min). Prebacite ga na vlažnu krpu pa u sredini rasporedite nadjev upotrebljavajući po dio pri­premljenih sastojaka (dodajete li nasjeckani kikiriki, pospite ga po sredini nadjeva kako ne bi probio delikatne listove rižina „papira“). Pritom ostavite slobodne krajeve s lijeve i desne strane da biste ih mogli preklopiti prema unutra i čvrsto smotati rolicu. Na isti način nadjenite preostale rižine „papire“ pa poslužite s umakom.