za 4 osobe
400 g šparoga
1 poriluk
3 žlice maslinova ulja
200 ml sojina vrhnja
70 g sojina jogurta
30 g kukuruznog ili krumpirovog škroba
15 g slanutkova brašna
žlica prehrambenoga kvasca
¼ žličice mljevene kurkume
prstohvat sode bikarbone
sol i svježe mljeven papar
Šparoge očistite i odrežite im tvrde krajeve. Skuhajte ih na pari. Za to vrijeme očistite i dobro operite poriluk pa ga narežite na tanke kolutiće. U velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja te na njemu propirjajte poriluk. Skuhane šparoge narežite na male komade te ih dodajte poriluku, kratko propirjajte i posolite.
Izvadite iz tave i ostavite sa strane. Tavu prebrišite. U zdjeli pomiješajte sojino vrhnje i jogurt. Umiješajte škrobno i slanutkovo brašno pomiješano s kurkumom, prehrambenim kvascem i sodom bikarbonom, a zatim i propirjani poriluk i šparoge. U tavi, na srednjoj vatri zagrijte 2 žlice ulja pa ulijte smjesu. Poklopite i pecite 3-4 minute; okrenite i pecite još 3-4 minute s druge strane, također poklopljeno. Ostavite da se malo ohladi pa narežite i poslužite.