Pohani 'odresci' od celera
1 korijen celera
2 žlice slanutkova brašna
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica mješavine mediteranskih začina
½ žličice soli
ulje za prženje
Korijen celera dobro operite pa ga ogulite i narežite na ploške debele 5 do 8 mm. Kuhajte ih na pari 15-ak minuta da malo omekšaju. Pomiješajte slanutkovo brašno, krušne mrvice, mediteranske začine i sol. "Odreske" od celera lagano navlažite vodom pa ih s obje strane uvaljajte u mješavinu za paniranje. Ispržite ih na vrućem ulju s obje strane tako da postanu zlatnožuti. Odložite ih na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće pa poslužite s kuhanim povrćem ili salatom.
Palačinkice s jabukama
1 šalica integralnog brašna
1 žlica škrobnog brašna (kukuruznog škroba)
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
prstohvat soli
¾ šalice biljnog mlijeka
¼ šalice mineralne vode
1 jabuka
ulje neutralna okusa za prženje
Pomiješajte sve sastojke za smjesu. Jabuku narežite na otprilike 8 tankih ploški. U tavi zagrijte žličicu ulja pa na njega u jednom sloju stavite ploškice jabuka. Popržite ih s obje strane otprilike minutu tako da lagano posmeđe. Izvadite iz tave i ostavite sa strane. Tavu potom ponovno lagano nauljite. U nju stavite ploškicu popržene jabuke pa je prelijte s 2 žlice smjese. Pecite otprilike pola minute, odnosno dok se na površini pojave mjehurići. Okrenite pa ispecite i s druge strane. Ponovite sa svim ostalim ploškama jabuka. Odmah poslužite.